Tanskan kohujalkapalloilija joutui vankilaan huumerikoksen ja pahoinpitelyn takia: "Siellä kaadettiin kiehuvaa öljyä niskaan kesken korttipelin"

Tanskan jalkapallomaajoukkuetta kolmesti edustanut Nicki Bille Nielsen on noussut useasti otsikoihin kaikesta muusta paitsi itse jalkapallosta. Nyt hän on avautunut ajastaan vankilassa tanskalaisessa tv-ohjelmassa "Onsidessä". 

Bille Nielsen on pelannut urallaan Serie A:ssa, La Ligassa ja nyt hän edustaa tanskalaisseura Lyngbytä. Pelatessaan norjalaisessa Rosenborgissa hän joutui oikeuden eteen törttöiltyään illanvieton jälkeen. 

Tanskalainen oli potkinut pysäköintiautomaatteja ja loppujen lopuksi purrut häntä kiinniottavaa poliisia. Bille Nielsen jouduttiin rauhoittamaan pippurisuihkeella. Maksimirangaistus miehen teoista olisi ollut kahdeksan vuotta vankeutta, mutta hänet tuomittiin 60 päivän ehdolliseen vankeuteen ja 80 tunnin yhdyskuntapalveluun. 

Bille Nielsen oli poliisin mukaan esittänyt oksentavansa ja samassa tilanteessa purrut naispoliisia. Hänellä oli jo tätä ennen kaksi tuomiota väkivallasta ja tappelemisesta. 

Vuotta myöhemmin hän aiheutti kohua tuulettamalla tekemäänsä maalia juomalla olutta. Viimeisimpänä tapauksena hän sai Ranskassa 30 päivän ehdottoman vankeustuomion naisen pahoinpitelystä ja kokaiinin hallussapidosta. 

– Vankilassa oli villi meininki. Yksi sai kiehuvaa öljyä niskaansa, kun pelasimme korttia tupakasta. Hän joutui sairaalaan, Bille Nielsen sanoo. 

Bille Nielsen ei saanut lupaa olla yhteydessä keneenkään vankilan ulkopuolella ja hän kärsi omien sanojensa mukaan klaustrofobiasta (ahtaan tai suljetun paikan pelko). Nyt on hän palannut jalkapalloammattilaisen elämään ja allekirjoittanut sopimuksen Tanskan toiseksi korkeimmalla sarjatasolla pelaavan Lyngbyn kanssa. Hän lupaa rauhoittua. 

– Se on ihan okei, jos osa ajattelee, että olen idiootti. Olen tehnyt tyhmiä asioita. Nyt haluan todistaa, että en ole mikään idiootti, Bille Nielsen toteaa. 

Lue myös:

    Uusimmat