Kesäleirikohu paisuu – Terhi Kiemunki erotettu perussuomalaisten valtuustoryhmästä

Tamperelainen varavaltuutettu Terhi Kiemunki on erotettu perussuomalaisten valtuustoryhmästä. Päätös liittyy äärioikeistolaisen Kansallismielisten liittouman kesäkuun alussa pitämään kesäleiriin.

Tiistaina tehdystä päätöksestä kertoo Tampereen valtuustoryhmän puheenjohtaja Lassi Kaleva.

– Julkisuudessa oli niin sanottu kesäleirikohu ja asia esillä hyvinkin näkyvästi. Tämän jälkeen aika pikaisella aikataululla edettiin niin, että paikallisyhdistyksen hallitus ja valtuustoryhmä pyysivät Terhi Kiemungilta selvityspyynnön, jossa oli määräaika viime viikon perjantai kello 24, Kaleva kertoo päätöksen taustoista MTV Uutisille.

 – Sitten kokouksessa käsiteltiin selvityspyyntövastaus ja käsiteltiin tämä asia kokonaisuudessaan. Sitten lopputuloksena päätettiin, ettei Terhi Kiemunki voi jatkaa Tampereen perussuomalaisten valtuustoryhmässä.

Kiemungin antaman vastauksen sisältöä, hänen rooliaan kesäleirin tapahtumissa tai kokouksessa käytyä keskustelua Kaleva ei luottamuksellisista syistä avaa enempää.

– Aina kun on kysymys ihmisistä ja heihin henkilökohtaisesti koskevista päätöksistä, totta kai aina päätökset ovat hankalia, Kaleva muotoilee.

Vaikka kokous kutsuttiin koolle ennen kaikkea kesäleirikohun vuoksi, lopullista päätöstä tehdessä puntaroitiin kokonaisuutta laajemmin.

– Kokouksessa keskustelu oli hyvinkin eläväistä, ja varsinainen päätös muotoutui kokonaisarvioinnin perusteella. Kun käsitellään tällaisia tilanteita, joissa mahdollinen lopputulos on erottaminen, siihen totta kai vaikuttaa kokonaisuus, Kaleva sanoo.

MTV Uutiset ei ole tavoittanut Kiemunkia kommentoimaan asiaa.

Sosiaalisessa mediassa on epäilty, että leirillä pidetyssä ampumaharjoituksessa maalitauluina olivat ainakin pääministeri Antti Rinteen (sd.) ja opetusministeri Li Anderssonin (vas.) kuvat.

Artikkelia muokattu kello 12.35: Lisätty Lassi Kalevan kommentit.

Oikaisu 24.7. klo 12.59: Otsikossa viitattiin perussuomalaisten kesäleiriin, kun kesäleirin on järjestänyt Kansallismielinen liittouma.

Lue myös:

    Uusimmat