Halla-aho lupaa: Kohutun kesäleirin kyseenalaisiin ampumaharjoituksiin osallistuneet perussuomalaiset selvitetään – ”Emme katso tietenkään hyvällä”

Puoluepäivä: Perussuomalaiset ja Vasemmistoliitto 15:51
Halla-aho osallistui myös Huomenta Suomen keskusteluun – katso tallenne!

Kansallismielisten liittouman kesäleirin tapahtumia tutkitaan.

Perussuomalaisten puheenjohtaja Jussi Halla-ahon mukaan puolue on käynnistänyt prosessit selvittääkseen, keitä puolueen jäseniä on osallistunut äärioikeistolaisen Kansallismielisten liittouman kesäleirille ja mitä siellä on tapahtunut.

Äärioikeistolaisen Kansallismielisten liittouman kesäleiriltä on julkaistu kyseenalaisia valokuvia niin sanotuista ampumaharjoituksista.

Sosiaalisessa mediassa on epäilty, että maalitauluina olivat ainakin pääministeri Antti Rinteen (sd.), opetusministeri Li Anderssonin(vas.) ja miljardööri George Sorosin kuvat.

Halla-aho on keskustellut asiasta puoluesihteerin kanssa.

– Toimitamme varmasti selvityspyynnöt niille henkilöille, jotka näistä kuvista on tunnistettavissa tai joiden tiedämme olleen siellä paikalla. Kysymme, mikä heidän roolinsa on siellä ollut ja mitä näissä kohutuissa kuvissa heidän mielestään on tapahtunut.

”Emme katso tietenkään hyvällä”

Halla-aholle on hieman hämärää, mistä äärioikeistolaisessa Kansallismielisessä liittoumassa on kysymys.

– Onko se järjestäytynyt organisaatio vai onko se pelkkä nimi? Siellä ilmeisesti on vastarintaliikkeen jäseniä ja vastarintaliike on aika konkreettisella tavalla rikollinen järjestö, emmekä katso tietenkään hyvällä, että sen liepeillä pyörii jäseniä.

Puheenjohtaja painottaa, ettei puolue kuitenkaan pysty kontrolloimaan jäsentensä kaveeraamista kaikkien kanssa.

– Ihmisillä on erilaisia verkostoja ja ihmissuhteita. He vastaavat niistä itse.

Lue myös:

    SuomiAreena-videot

    Uusimmat