Kansallismielisten liittouman kesäleirikuvat ammunnasta puhuttavat sosiaalisessa mediassa – Yle: Perussuomalaiset selvittää, osallistuiko puolueen jäseniä kohutulle leirille

Kansallismielisten liittouma julkaisi kesäleiriltään valokuvia, joiden perusteella perussuomalaisten ja Soldiers of Odinin jäseniä on osallistunut leirille yhdessä uusnatsistisen Pohjoismaisen vastarintaliikkeen (PVL) kanssa. 

Kuvissa näkyy, että leiriläiset ovat harjoitelleet ampumista jousilla ja ilmakiväärillä, ja maalitauluina on henkilökuvia. Henkilöllisyyksistä ei ole varmaa tietoa, koska kasvot on peitetty kuvanmuokkauksella.

Sosiaalisessa mediassa osa ihmisistä on yhdistänyt kuvat tunnettuihin henkilöihin, kuten pääministeri Antti Rinteeseen (sd.), opetusministeri Li Anderssoniin (vas.), sekä juutalaiseen miljonääriin George Sorosiin

Kohua on herättänyt ampumisharjoitusten lisäksi myös perussuomalaisten osallistuminen leirille uusnatsien kanssa.

Turun hovioikeus lakkautti Pohjoismainen vastarintaliikkeen toiminnan viime vuonna, perustellen järjestön levittävän rotusyrjintää ja vihapuhetta. Hovioikeuden mukaan oli selvää, että järjestö ihannoi fasismia ja Hitlerin toisen maailmansodan aikaisia tekoja. 

Hovioikeuden päätös ei ole vielä lainvoimainen, koska korkein oikeus myönsi järjestölle valitusluvan, mutta antoi järjestölle väliaikaisen toimintakiellon. Väliaikaista kieltoa ajoi alunperin Poliisihallitus.

Yle: Perussuomalaiset selvittää asiaa 

Kansallismielisen liittouman nettisivuilla julkaistujen kuvien perusteella näyttää, että leirille osallistui ainakin Tampereen perussuomalaisten hallituksen jäsen Seikku Kaita, sekä Helsingin perussuomalaisten hallituksen varajäsen Karin Zeige.

Kuvissa on epäilty näkyvän myös Tampereen sivistys- ja kulttuurilautakunnassa istuva Terhi Kiemunki. Tampereen vasemmistoliitto julkaisi tiedotteen, jossa se vaatii asian selvittämistä. 

MTV Uutiset lähetti torstaina kommenttipyynnön Kaitalle ja Kiemungille, mutta niihin ei jutun kirjoittamishetkellä ole vastattu.

Perussuomalaisten Tampereen valtuustoryhmän puheenjohtaja Lassi Kaleva kommentoi Ylelle, että tapahtumat selvitetään.

– Asiaan suhtaudutaan vakavasti. Pyydetään selvitystä, mikä on asianomaisten näkemys siitä, mitä on tapahtunut, Kaleva sanoi.

Alla Twitterissä levinnyt viestiketju, jossa ihmiset ovat tunnistaneet henkilöitä Kansallismielisen liittouman kuvista. Jos tviitti ei näy, voit katsoa sen täältä.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja