Kohu koettelee maiden suhteita: Brittilähettilään tylyt sanat Trumpista vuotivat julkisuuteen – "taitamaton, epäpätevä, epävarma"

Brittiläisen suurlähettilään sähköpostiviestit, joissa hän kuvailee Yhdysvaltain presidenttiä Donald Trumpia sekä hänen hallintoaan kovin sanoin, ovat vuotaneet julkisuuteen.

Viestit, joita suurlähettiläs Sir Kim Darroch lähetti Washingtonista, ovat aiheuttaneet suurta kohua maailmalla. Asiasta kirjoittavat monet suuret mediat, kuten BBC ja CNN

Kirjoituksissaan Darroch kuvailee Trumpin hallintoa taitamattomaksi, epävarmaksi ja epäpäteväksi. Lisäksi hän sanoo Valkoisen talon olevan toimimaton ja jakautunut Trumpin johtamana. 

Hän kuitenkin varoittaa myös siitä, ettei presidenttiä voi sulkea pois keskusteluista. 

Hän sanoo, että Trumpin kanssa täytyy käyttää yksinkertaisia argumentteja. Lisäksi hän nostaa viesteissään esille maiden eri näkemykset muun muassa ilmastonmuutoksesta, median vapaudesta ja kuolemanrangaistuksista. Hän myös arvostelee Yhdysvaltain Iranin-politiikkaa kovin sanoin ja mainitsee Venäjään liittyvän tutkinnan.

Britannian ulkoministeriö on kuvaillut vuotoa ilkeämieliseksi, mutta ei ole kiistänyt viestien aitoutta. Vuodetut viestit on päivätty vuosien 2017-2019 välille. 

Yhdysvallat ei ole vielä kommentoinut tapausta, mutta asiantuntijat arvelevat kohun koettelevan maiden välistä suhdetta. 

Lue myös:

    Uusimmat