Britannian poliisi alkaa tutkia Trumpia haukkuneen suurlähettilään eroon johtanutta viestivuotoa: "On olemassa intressi, että syylliset saadaan vastuuseen"

Lontoon poliisi aloittaa tutkinnan Britannian Yhdysvaltain-suurlähettilään Kim Darrochin eroon johtaneesta viestivuodosta.

–  Olen vakuuttunut, että vuoto on vahingoittanut Britannian kansainvälisiä suhteita. On olemassa selvä julkinen intressi, että syylliset saadaan vastuuseen, apulaispoliisipäällikkö Neil Basu sanoi lausunnossa, jossa kerrottiin tutkinnan aloittamisesta.

Basu sanoi, että vuoto saattaa olla rikosasia. Hän kehotti syyllistä "ilmoittautumaan, selittämään ja kohtaamaan seuraukset". Hän pyysi myös kaikkia vuodosta mahdollisesti jotain tietäviä tulemaan esiin.

Trump vaatii "vuoto-ongelmalle" loppua

Yhdysvaltain presidenttiä Donald Trumpia vuodetuissa viesteissä haukkunut lähettiläs kertoi keskiviikkona eroavansa tehtävästään. Darroch esitti tylyjä arvioita Trumpista diplomaattiviesteissä, jotka vuodettiin brittilehti Daily Mailille. Britannian ulkoministeriö on vahvistanut CNN:lle viestien olevan aitoja.

Suurlähettilään pestin oli tarkoitus päättyä vasta kuluvan vuoden lopussa.

Darroch kuvaili Trumpia muun muassa taitamattomaksi, epävarmaksi ja epäpäteväksi. Trump puolestaan totesi Twitterissä, ettei aio enää asioida Darrochin kanssa. Trump kutsui Darrochia "erittäin tyhmäksi kaveriksi" ja "mahtipontiseksi typerykseksi".

– En tunne suurlähettilästä, mutta hänestä ei pidetä eikä hänestä ajatella hyvää Yhdysvalloissa. Emme aio enää asioida hänen kanssaan, presidentti tviittasi.

Trump sanoi perjantaina, että Britannian pitää saada "vuoto-ongelmansa" loppumaan.

Britannian hallitus aloitti kuluneella viikolla oman tutkintansa vuodosta. Se on pyytänyt poliisia selvittämään, onko jupakassa jaettu luottamuksellisia asiakirjoja lainvastaisesti.

Lisää aiheesta

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Olemme päivittäneet MTV Oy:n tietosuojakäytännön. Päivityksen yhteydessä Mediahub Oy:n tietosuojakäytäntö on yhdistetty osaksi MTV:n tietosuojakäytäntöjä. Lue lisätietoja tästä.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja