Donald Trump tylytti Theresa Mayta "brexit-sotkun" hoidosta

6:17
Trump puhui yllätävän maltillisesti Yhdysvaltojen itsenäisyysjuhlassa.

Yhdysvaltain presidentti Donald Trump suomi maanantaina Britannian väistyvän pääministerin Theresa Mayn tapaa hoitaa "brexit-sotkua". Hän kertoi olevansa tyytyväinen, että Mayn pääministerikausi päättyy pian.

– Olen suhtautunut erittäin kriittisesti tapaan, jolla Britannia ja pääministeri Theresa May ovat hoitaneet brexitin, presidentti tviittasi.

– Minkä sotkun hän ja hänen edustajansa ovat luoneet. Kerroin hänelle, miten se tulisi hoitaa, mutta hän päätti mennä eri suuntaan.

Sanasota myös suurlähettilään kanssa

Trump myös ilmoitti, ettei aio enää asioida Britannian Yhdysvaltain-suurlähettilään kanssa.

Suurlähettiläs Kim Darroch esitti tylyjä arvioita Trumpista diplomaattiviesteissä. Viesteistä uutisoi Daily Mail -lehti, jolle ne vuodettiin, ja Britannian ulkoministeriö vahvisti CNN:lle viestien olevan aitoja.

Darroch kuvaili ulkoministeriölle lähettämissään viesteissä Trumpia muun muassa taitamattomaksi, epävarmaksi ja epäpäteväksi. Hän myös varoitti Britannian hallitusta, että Trumpin ura saattaa päättyä häpeällisissä merkeissä.

– En tunne suurlähettilästä, mutta hänestä ei pidetä eikä hänestä ajatella hyvää Yhdysvalloissa. Emme aio enää asioida hänen kanssaan, presidentti tviittasi.


Lisää aiheesta

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja