Mainos

Kohu Irakin puolustusministerin ympärillä paisuu – Expressen: tukien väärinkäytöksistä epäiltyä ministeriä syytettiin myös pahoinpitelyistä, joukossa alaikäisiä

Kohu Irakin puolustusministeri Najah al-Shammarin ympärillä ei ota laantuakseen. Ruotsalaismedia Expressenin mukaan ministeriä on syytetty useista pahoinpitelyistä.

Expressen on aiemmin uutisoinut, että Ruotsin viranomaiset epäilevät ministeriä tukipetoksesta. Nyt Expressen on kaivanut al-Shammarista lisää törkyä.

Lehden tietojen mukaan ministeriä syytettiin keväällä 2016 viiden ihmisen pahoinpitelystä ja uhkailusta vuosien ajan. Uhrien joukossa oli myös alaikäisiä.

Asianosaiset kuitenkin luopuivat syytteistä ja Expressenin tietojen mukaan tämä tapahtui Irakin painostuksen vuoksi.

Aftonbladetin mukaan Al-Shammar sai Ruotsin valtiolta yhteensä 38 000 kruunun (n. 3 580 euron) korvaukset pidätysajastaan, kun syytteistä oltiin luovuttu.

Asianajaja Denise Lagercrantz, joka edusti pahoinpitelyn uhreja, muistaa tapauksen hyvin.

– Se oli varma tapaus. Jos hänet olisi tuomittu syytetyistä pahoinpitelyistä, hänet olisi vangittu.

Al-Shammar joutui alun perin kohun keskelle kun hänen väitettiin nostaneen Ruotsissa lapsilisiä ja asumistukea perheelleen, vaikka perhe on asunut vuosikausia ulkomailla. Ruotsalaismedioiden mukaan ministeri on Ruotsin kansalainen ja kirjoilla siellä nimellä Najah al-Adeli. 

Juttua täydennetty 20.12: Aftonbladetin tiedot korvaussummasta.


Lisää aiheesta
  Mainos
  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja