Mainos

SVT: Ruotsalaisnaista uhkaa kuolemantuomio Irakissa – syytetään yhteyksistä terroristijärjestö Isisiin

29-vuotiasta ruotsalaisnaista syytetään Irakissa yhteyksistä Isis-terroristijärjestöön, kertoo Ruotsin yleisradioyhtiö SVT. Oikeudenkäynti alkaa huomenna ja Irakin lain mukaan häntä voi uhata pitkä vankeus tai jopa kuolemantuomio.

2:40
Video: Suomalaisille Isis-naisille ei heru sympatiaa Antti Rinteeltä: "Aikuiset ihmiset ovat oman ratkaisunsa tehneet"

SVT:n mukaan islamiin kääntynyt nainen matkusti kahden lapsensa kanssa Isisin hallitsemalle alueelle Irakiin vuonna 2014. Alueella oli jo hänen aviomiehensä.

Miehen uskotaan kuolleen vuonna 2016 pommituksessa lähellä Pohjois-Irakissa sijaitsevaa Mosulia. Hän oli irakilaistaustainen Ruotsin kansalainen, jonka Säpo eli Ruotsin turvallisuuspoliisi tunsi.

Naisen miestä epäiltiin iskun suunnittelusta pilapiirtäjää kohtaan

Vuonna 2011 mies pidätettiin yhdessä kahden muun miehen kanssa epäiltynä iskun suunnittelusta taiteilija Lars Vilksiä kohtaan.

Silloinen Isis-johtaja Abu Omar al-Baghdadi oli ilmoittanut 100 000 dollarin tapporahasta Vilksista. Taiteilija oli tehnyt useita pilapiirroksia profeetta Muhammedista.

Kiinniotetut kuitenkin vapautettiin ja he saivat syytteet vain veitsien hallussapidosta julkisella paikalla. Muutamaa kuukautta myöhemmin mies matkusti Lähi-itään, SVT kertoo.

Ruotsalaisnainen tuomittiin viime lokakuussa laittomasta maahantulosta puolen vuoden vankeuteen, mutta syytteet yhteyksistä terroristijärjestöön hylättiin. Nyt asiaa käsitellään kuitenkin uudelleen.

Lisää aiheesta
  Mainos
  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja