Mainos

Kohtalotovereiden tsemppiterveiset microsoftilaisille: "Maailma ei kaadu yhteen duunipaikkaan"

1350 Microsoft Mobilen työntekijää sai ikäviä uutisia toissapäivänä. Työntekijät Tampereelta, Salosta ja Espoosta rahdattiin Espoon Metroareenalle kuulemaan potkuista ja moni lähtikin hartiat lytyssä sekä eväsleipä ja vesipullo kädessä kohti kotia.

Kollegoilta tulee kuitenkin kannustusta.

– On elämää myös Microsoftin jälkeen, jopa parempaa, sanoo Richard Jerome MTV Uutisille.

IT-ala ei ole auringonlaskun ala, vaikka isoja irtisanomisia jaetaankin. Esimerkiksi Tampereen kauppakamarin selvitys kertoo, että alueen ict-yhtiöt palkkaavat yli 700 ihmistä tänä vuonna. Muun muassa Gofore -niminen yritys kasvaa huimaa vauhtia ja aikoo palkata tänä vuonna sata uutta työntekijää. Yksi Goforen asiakkaista on Fonecta, jolle esimerkiksi tehtiin puhelinluetteloiden digitalisointi.

– Me palkkaamme koko ajan ihmisiä, ihan jatkuvalla syötöllä. Ihan varmasti osa näistä irtisanotuista tulee meille töihin. Me toki poimimme rusinat pullasta. Ei missään nimessä kannata heittää kirvestä kaivoon, kyllä tämä IT-ala on edelleen tulevaisuuden ala, kelkkaan kannattaa hypätä ja töitä riittää, sanoo toimitusjohtaja Timur Kärki Goforesta.

Digitalisaatio mullistaa parhaillaan maailmaa, ja muutos on suuri sekä julkisella puolella että yrityksissä. Cofore tekee konsultointia ja tietojärjestelmäratkaisuja, eikä pelkää palkata esimerkiksi Nokian ammattiväkeä. Yksi heistä on 64-vuotias Jaakko Timperi. Hän sai vuonna 2009 potkut 14 vuoden työuran jälkeen Nokialta ja sen jälkeen irtisanoutui QPR Softwarelta sen aloitettua yt-neuvottelut.

YT:t eivät ole lannistaneet miestä. Aprillipäivänä hänet palkattiin vanhemmaksi palveluarkkitehdiksi Goforeen.

– Täällä ei kyselty jaksamista ja työmotivaatioita, vaikka olisi minulla ollut niihinkin kysymyksiin vastaukset, sanoo Timperi MTV:n haastattelussa.

Pysähdy ja mieti mitä oikeasti haluat

Irtisanottaville Microsoftilaisille Timperilla on selkeä tsemppiviesti.

– Pitäisi hetki seisahtua ja miettiä, mikä minä olen, mitä minä osaan, missä minä olen hyvä, mikä motivoi minua parhaiten, ja sitten lähteä kiimaisesti etsimään sitä motivaation kohdetta.

Aikanaan Nokian Bridge-ohjelma auttoi poispotkittuja, nyt Microsoftin Polku tekee samaa. Esimerkiksi kun intialaislähtöinen Richard Jerome irtisanottiin lokakuussa sai hän lähes 60 000 euroa strattirahaaCrowst-nimiseen yritykseensä, joka tekee kännykkäsovelluksia.

–  On todellakin elämää Microsoftin jälkeen. Itse asiassa olisin voinut lähteä omaan yritykseen jo aiemmin, jos olisin tajunnut. Omassa yrityksessä on plussia ja miinuksia. Saa esimerkiksi itse päättää työajoista, toisaalta pitää opetella paljon uutta esimerkisi lakiasiosta. Silti olen erittäin tyytyväinen nyt. Saa tehdä töitä omin ehdoin.

Juttua korjattu 30.5. klo 8:37: Korjattu haastateltavan nimi Timperiksi (aiemmin Timpuri). Hän ei saanut potkuja QPR Software -yrityksestä (aiemmin yritys kerrottu virheellisesti EI Cooper Softwareksi), vaan irtisanoutui itse yt-neuvotteluiden alettua. 

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.