Mainos

Kohlin päiväkirjat: Tiedotusvälineet mustasivat maineen

Saksan entinen liittokansleri Helmut Kohl syyttää oman maineensa mustaamisesta kovin tiedotusvälineitä ja poliittista vasemmistoa. Tänään julkistetuissa kolmea viime vuotta koskevissa päiväkirjoissaan, joiden aitoutta on jo ehditty epäillä, Kohl ei vieläkään suostu paljastamaan salaperäisten rahoittajiensa nimiä.

Helmut Kohlin päiväkirjojen aitoutta epäillään

16 vuotta Saksaa hallinnut Kohl esiintyy julkisuudessa edelleen kuin hallitsija, joka määrää millä pelisäännöillä mitäkin asiaa julkisesti tai vähemmän julkisesti käsitellään. Esitellessään painotuoretta päiväkirjaansa Kohl myönsi kyllä virheensä ottaa vastaan laitonta puolerahoitusta. Suurimpia syntisiä ovat hänen mukaansa silti tietyt tiedotusvälineet ja vasemmistopoliitikot, jotka ovat yrittäneet tehdä tyhjäksi hänen saavutuksiaan.

Räikeimpänä esimerkkinä virheellisestä mustamaalauksesta Kohl pitää väitettä, jonka mukaan hän olisi saanut Ranskan edesmenneeltä presidentiltä Francois Mitterandilta yli 90 miljoonaa Suomen markkaa rahaa vuoden 1994 vaalikampanjaan.

Toisaalta Kohl itse ei edelleenkään katso olevansa velvoitettu nimeämään salaisia puoluerahoittajia, joilta yli 6,5 miljoonan markan lahjoitukset tulivat.

Kirjassaan Kohl syyttää häneen kohdistuneesta salaliitosta seuraajaansa kristillisdemokraattisen CDUN:n puoluejohtajan tehtävistä eronnutta Wolfgang Schäublea. Tänään silminnähden liikuttunut Kohl oli kuitenkin sovittelevampi. -Toivon, että kun tämä taistelu hivenen laantuu, meidän suhteemme palaavat normaaleiksi. Minä en missään tapauksessa halua riitaa Wolfgang Schäublen kanssa, sanoi Kohl.

Päiväkirjojen aitous on jo ehditty asettaa kyseenalaiseksi, koska Kohl ei tiettävästi ole koskaan pitänyt päiväkirjaa ja kirjassa on tapahtumien ajalliseen kulkuun liittyviä virheitä.

Joka tapauksessa kustantajan mukaan Kohlin tilityksistä on pelkästään ennakkotilauksia tullut yli 170 000 kappaletta.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.