Mainos

Kohl saapui Moskovaan

Venäjän presidentti Boris Jeltsin ja Saksan liittokansleri Helmut Kohl aloittivat tänään tapaamisensa presidentin maaseutuasunnolla Moskovan ulkopuolella, missä Jeltsin on lepäämässä ja valmistautumassa myöhemmin tässä kuussa tehtävään ohitusleikkaukseen. Kohl lennätettiin helikopterilla Moskovasta Zavidovoon, missä Jeltsin toivotti hänet tervetulleeksi.

-Olen odottanut tätä tapaamista ja valmistautunut siihen koko viikon, Kohl sanoi uutistoimisto Itar-Tassin mukaan. Molemmat johtajat hymyilivät ja vaikuttivat hyväntuulisilta.

Jeltsinin ja Kohlin oli määrä käydä yli neljän tunnin ajan epävirallisia keskusteluja, kävellä asunnon ympäristössä ja mahdollisesti käydä kalassa. Neuvottelujen asialistalla odotetaan olevan Naton laajentuminen, Irakin tilanne sekä Saksan ja Venäjän väliset suhteet. Kohlin oli määrä pitää myöhemmin iltapäivällä tiedotustilaisuus ennen paluutaan Saksaan.

Kohl on ensimmäinen läntinen johtaja, jonka presidentti Jeltsin tapaa sen jälkeen kun Yhdysvaltain varapresidentti Al Gore vieraili Venäjällä heinäkuun puolivälissä. Jeltsin on ollut lähes kokonaan poissa julkisuudesta uudelleenvalintansa jälkeen.

Jeltsin kertoi torstaina joutuvansa sydänleikkaukseen, ja perjantaina vahvistui, että kyseessä on nimenomaan ohitusleikkaus.
(STT-Reuter-DPA-AFP)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.