Koetko ahdistusta alkavasta työviikosta? "Sunnuntaiblues" on oikea ilmiö – saapuva maanantai vie myös yöunet

Oletko aina myöhässä joka paikasta? Tämä lista on sinulle 0:32
Oletko aina myöhässä joka paikasta, vaivaako jatkuva kiire? Tämä lista on taatusti sinulle!

Kuluttajasivuston kyselyn mukaan moni kokee "sunnuntaisurua" viikonlopun loppumisen vuoksi.

Koetko sunnuntaina tuskaa siitä, että viikonloppu on ohi? Ilmiö on yleinen: moni kokee "sunnuntaisurua" viikonlopun loppumisen vuoksi, kertoo CNN.

Patjoja arvosteleva kuluttajasivusto The Sleep Judge -sivusto kysyi tuhannelta ihmiseltä heidän sunnuntaistaan. Vastaajien keski-ikä oli 36 vuotta, ja kaikki olivat töissä työpaikassa, jossa työviikko alkoi yleensä maanantaina. Vastaajat esimerkiksi arvioivat kokemaansa ahdistusta asteikolla 1–5.

81 prosenttia koki ahdistusta sunnuntaisin

Kyselyssä selvisi, että 81 prosenttia vastaajista koki ahdistusta sunnuntaisin. Maanantaikauhu oli pahimmillaan illalla, ja maanantai oli viikon pelätyin päivä. Sunnuntaisin vastaajat myös nukkuivat huonoimmin.

Ankeuden tunne ei johdu siitä, että oma työpaikka ei olisi mieluinen. Jopa ne, jotka pitivät työstään, kokivat ahdistusta, unihäiriöitä ja olivat allapäin – tosin vähemmän kuin he, jotka inhosivat työpaikkojaan.

95 prosenttia sunnuntaisin ahdistuneista kuitenkin uskoi, että ahdistuksen syy on työstressi.

Sunnuntai aiheuttaa "todella pahaa" ahdistusta

Sunnuntaituskaa on tutkittu kyselyin aiemminkin. Aiemmassa vuoden 2015 kyselyssä 76 prosenttia amerikkalaisvastaajista ja 42 prosenttia eurooppalaisvastaajista kertoi kokevansa "todella pahaa" sunnuntaiahdistusta.

Sunnntaimorkkikseen voi hakea apua perinteisillä tavoilla. Stressin vähentämisessä voivat auttaa esimerkiksi liikkuminen, television tai elokuvan katsominen, perheen kanssa vietetty aika ja ulkoilu.

Lue myös:

    Uusimmat