Koditon mies jakoi ansioluetteloaan kerjäämisen sijaan – arvaatko, miten kävi?

Yksi kohtaaminen muutti kodittoman miehen elämän.

Frederick Callison on oleillut kalifornialaisen ruokakaupan lähistöllä viimeiset kaksi vuotta etsien aktiivisesti töitä. Ja viimein lykästi – kiitos erään miehen, joka kiinnitti muidenkin huomion Callisonin kovaan yritykseen.

Callison on entinen kokki, joka saapui Kalifornian Sacramentoon Washingtonista toivoen pääsevänsä Pelastusarmeijan leipiin. Näin ei kuitenkaan käynyt, ja mies joutui jatkamaan eloaan kadulla. Smart & Final -ruokakauppa salli miehen oleskelun tontillaan, sillä Callison auttoi ostoskärryjen paikoilleen viemisessä palkatta.

Sieltä Michael Marteen myös Callisonin bongasi: ollessaan itse ostoksilla Smart & Final -ruokakaupassa helmikuussa. 

Marteenin nähdessä Callisonin, koditon mies istui makuupussin päällä useita ansioluetteloitaan siististi esillä pitäen. Kyltissä luki: "Tarvitsen töitä ja ruokaa". Lisäksi miehellä oli hygieniapassi, henkilökortti sekä ajokortti esillä sen osoittamiseksi, että hän oli todellakin tosissaan. Marteen oli tottunut näkemään ruokaa tai rahaa kerjääviä kodittomia, mutta miehen mielestä oli virkistävää, kuinka Callison keskittyi etsimään nimenomaan töitä.

Jos päivitys ei näy, voit katsoa sen täältä.

– Kun pyysin nähdä hänen ansioluettelonsa, hän antoi heti yhden käteeni ja alkoi kertoa työkokemuksestaan kuin olisimme työhaastattelussa, Marteen, 25, kertoi Today.com-sivustolle.

Koko elämä uusiksi kertaheitolla

Marteen päätti jakaa Callisonin ansioluetteloa eteenpäin, sillä hän tunsi ihmisiä Callisonin alalta omistettuaan itse ennen pitopalvelun. Lisäksi mies osti Callisonille vettä ja ruokaa, sekä nappasi tästä kuvan ansioluettelon seuraksi Facebookiin.

Ja Callisonia lykästi! Joku törmäsi Marteenin tuhat jakoa keränneeseen päivitykseen ja tarjosi Callisonille kokin paikkaa Pizza Rocks -nimisestä paikasta.

– Hän oli innoissaan työn löytämisestä ja hyvin kiitollinen mahdollisuudesta. Hän valvoi edellisen yön opiskellessaan ruokalistaa tunteja.

Ravintola antoi Callisonille vaatteet ja ystävä tarjosi miehelle asuinpaikkaa siksi ajaksi, että mies pääsee takaisin jaloilleen.

– On helppoa katsoa jotakuta ja nähdä vain koditon mies, mutta juteltuani hänen kanssaan, ymmärsin, että hän oli niin paljon enemmän, Marteen kehuu.

Mitä on ystävyys? Suomalaislapset kertovat videolla:

Lähde: Today.com

Lue myös:

    Uusimmat