Teini julkaisi Facebookissa koskettavan kuvan – koditon mies etsi töitä, jotta "elämä olisi elämisen arvoista"

1:42
Videolla näytetään, mitä kävi, kun nainen esitti koditonta.

Koditon Anthony Johnson tarjoutui tekemään töitä ilmaiseksi, jotta elämä hänen omien sanojensa mukaan olisi elämisen arvoista. Aiheesta uutisoivat muun muassa brittilehdet Metro ja The Sun.

Koditon 37-vuotias Anthony Johnson oli viime viikolla jättänyt telttansa viereen käsinkirjoitetun lapun, jossa tarjoutui työntekijäksi. Mies lupasi työskennellä koeajan ilmaiseksi osoittaakseen, kuinka tekee töitä.

Hän kertoi voivansa kävelyttää koiria, pestä ikkunoita, käypä kaupassa ja vaikka pestä auton. Hän kertoi olevansa valmis tekemään mitä vain työkseen, ”jotta elämä oli elämisen arvoista”.

”En juo tai käytä huumeita. Ole kiltti ja auta minua muuttamaan elämäni”, hän oli kirjoittanut loppuun.

Anthony oli ollut koditon yhdeksän vuotta. Tuolloin hän oli pystyttänyt telttansa bussipysäkin viereen Hastingsissa, East Sussexissa.

Kun 16-vuotias Charlotte Howard sattui kävelemään Anthonyn teltan ohi, hän näki lapun. Tyttö päätti ottaa kirjoituksesta kuvan ja julkaista sen Facebookissa.

– Sydäntäni särki nähdä tuollainen epätoivoinen avunpyyntö, Charlotte kertoo Metro-lehdelle.

Sai työn ja kodin

Charlotten julkaisu tuotti tulosta. Pian maisemapuutarhuri Nelson Smith otti yhteyttä Anthonyyn ja tarjosi tälle töitä puutarhurina. Lehtitietojen mukaan hänen on tarkoitus aloittaa työt maanantaina. 

Työn lisäksi Anthony sai kodin. Eräs Charlotten ystävä päätti lahjoittaa miehelle myynnissä olleen asuntovaununsa.

Charlotte perusti myös nettikeräyksen Anthonyn hyväksi. Viidessä päivässä lahjoituksia kertyi Metro-lehden mukaan 1 000 puntaa, noin 1 164 euroa.

Myös Warming up the Homeless -hyväntekeväisyysjärjestö riensi apuun. Järjestö etsii nyt leirintäaluetta, jossa Anthony saisi asua asuntovaunussaan vuoden ympäri.

Vapaaehtoisena työskentelevä Juliet Kelly kertoo, että järjestö vie miehelle kolme kertaa viikossa syötävää ja juotavaa.

Rankka elämä vei kadulle

Anthony kertoo Metro-lehdelle, että hän on aiemmin elänyt hurjaa elämää ja ollut paha ihminen. Hän on ollut myös vankilassa.

– Fakta on se, että päädyin kadulle, koska halusin päästä eroon tuosta kamalasta elämästä, hän kertoo.

– En halunnut elää sitä elämää. Sosiaaliset ympyräni koostuivat huumeiden käyttäjistä ja rikollisista. Nyt vierelläni on lähetystyötä tekeviä ihmisiä ja pastoreita.

Jos kuva ei näy, voit katsoa sen täältä.

Anthony on erittäin kiitollinen Charlottelle kaikesta siitä, mitä tämä on tehnyt hänen hyväkseen.

– Kyse ei ole siitä, ettenkö olisi aiemmin pyytänyt apua, mutta tarvitaan Charlotten kaltainen avomielinen ihminen, joka tulee avuksi.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja