Kobe Bryantin kuoleman yllä vielä kysymysmerkkejä – kaikki tämä traagisesta onnettomuudesta tiedetään

Koripallon suuri legenda Kobe Bryant, 41, menehtyi helikopterionnettomuudessa Los Angelesin Calabasasissa sunnuntaina.

Bryant oli turmahetkellä matkalla 13-vuotiaan Gianna-tyttärensä kanssa hänen koripallo-otteluunsa helikopterilla yhdessä kuuden muun matkustajan kanssa.

Viranomaiset tutkivat parhaillaan turmaa, mutta toistaiseksi virallinen syy kopterin putoamiselle on vielä mysteeri.

Bryantia lennättäneen yhtiön toinen pilotti Kurt Deezt uskoo, että räjähdys johtui kopterin runsaasta polttoainemäärästä. 

Juttu jatkuu kuvan jälkeen.

Kehno säätila aiheutti ongelmia

Tietojen mukaan Los Angelesin sää oli turmahetkellä erittäin sumuinen, mikä aiheutti ongelmia Bryantia kuljettaneelle kopterille.

Huonojen sääolojen vuoksi Los Angelesin poliisiyksikön ilmatuki oli lentokiellossa. CNN:n mukaan Bryantia kuljettanut kopteri oli kuitenkin saanut erityisluvan lentämiseen.

TMZ:n mukaan turmakopteri joutui huonojen sääolojen vuoksi pyörimään 15 minuuttia ympyrää ja lopulta pyytämään apua Burbankin lentokentän lennonjohdolta.

Onnettomuuden aikajana:

Klo 09.06: Kobe Bryantia ja seitsemää muuta matkustajaa kuljettanut helikopteri nousee ilmaan John Waynen lentokentältä.

Klo 09.30: Kopterin lentäjä ottaa yhteyttä Burbankin lentokentän lennonjohtoon pyörittyään noin 15 minuuttia ympyrää sankan sumun vuoksi.

Klo 09.40: Moottoriteitä 118 ja 101 seurannut kopteri törmää jälleen sankkaan sumuun ja suuntaa etelään kohti Santa Monican vuoristoaluetta.

Klo 09.45: Helikopteri syöksyy maahan.

Klo 09.47: Hälytyskeskus saa ensimmäisen soittonsa onnettomuuteen liittyen.

Ajat ovat paikallista aikaa.

Kopterin lentäjä sai ohjeekseen seurata valtateitä 118 ja 101, mutta lopulta sankka sumu aiheutti jälleen ongelmia.

Lentotutkan mukaan kopteri väisti sumua suuntaamalla etelään kohti Santa Monican vuoristoaluetta, minne kopteri lopulta putosi.

Lentäjä ja kahdeksan matkustajaa menehtyivät

Tämänhetkisten tietojen mukaan viranomaiset uskovat, että turmakopterin kyydissä oli yhdeksän henkilöä. Kopterin pilotti ja kaikki kahdeksan matkustajaa menehtyivät onnettomuudessa.

Kobe Bryantin lisäksi turmalennolla menehtyi hänen 13-vuotias tyttärensä Gianna.

Viranomaiset eivät vielä ole vahvistaneet turmalennon uhrien henkilöllisyyksiä, mutta monet lennolla menehtyneiden läheisistä ovat astuneet julkisuuteen.

ESPN:n tietojen mukaan kopterin kyydissä olivat Sarah Chester ja hänen tyttärensä Payton.

Uhrien läheiset ovat kertoneet myös, että turmalennolla menehtyivät myös tyttöjen koripallovalmentaja Christina Mauser sekä John Altobelli, hänen vaimonsa Keri ja tyttärensä Alyssa.

Kopterin lentäjänä toimi ystävien ilmoituksen mukaan Ara Zobayan.

Juttua päivitetty klo 18.52: Lisätty menehtyneen lentäjän henkilöllisyys.

Lue myös:

    Uusimmat