Kobe Bryant teki urallaan muhkean tilin – tienasi pelkästään koripallolla 300 miljoonaa euroa

Urheilumaailma on surrut maanantaina koripallolegenda Kobe Bryantin menehtymistä sunnuntaisessa helikopterionnettomuudessa Los Angelesin Calabasasissa. Kahdella vuosikymmenellä Los Angeles Lakersia johtanut Bryant teki uransa aikana massiiviset tulot.

Vuonna 2014 hän solmi Lakersin kanssa viimeisen kahden vuoden sopimuksen, jonka yhteisarvo oli 48,5 miljoonaa dollaria eli noin 44 miljoonaa euroa.

Hoopshypen mukaan Kobe Bryantin vuosiansiot 1996–2016 olivat yhteensä noin 360 miljoonaa euroa. Tämän lisäksi muun muassa Forbes arvioi, että Bryant teki yhteistyösopimuksilla satoja miljoonia dollareita lisää.

Yhteensä Bryantin varallisuuden on arvuuteltu olleen kuoleman aikaan noin 540-740 miljoonaa euroa.

Vuonna 2014 Bryant teki 5,5 miljoonan euron sijoituksen BodyArmor -juomaan, jonka myynti on kasvanut huimasti Yhdysvaltain markkinoilla viime vuosina. Coca-Cola Company osti vuonna 2018 osuuden BodyArmorista, josta Bryant omisti kymmenen prosenttia. ESPN:n mukaan Bryantin osuus muuttui kaupassa 180 miljoonan euron arvoiseksi.

Lisäksi Bryantilla oli yhteistyösopimuksia Niken, Turkish Airlinesin ja Nintendon kanssa.

– Hän oli sukupolvensa suurimpia urheilijoita ja hänellä on ollut mittaamaton vaikutus urheilumaailmaan ja koripalloperheeseen, Nike muisti Bryantia tämän kuoleman jälkeen.

Kobe Bryantin menestys ei jäänyt urheilu- ja elinkeinoelämään, vaan mies ehti voittaa myös yhden Oscar-palkinnon Dear Basketball -elokuvalla, joka palkittiin vuoden 2018 gaalassa parhaana lyhytanimaationa. Bryant oli elokuvan tuottaja, käsikirjoittaja ja kertojaääni.

Miehen kuolema on shokeerannut ihmisiä laajalti. Muun muassa Yhdysvaltain presidentit Barack Obama ja Donald Trump ovat ilmaisseet osanottonsa Bryantin poismenon johdosta.

– Kobe oli vasta aloittamassa toista näytöstä, josta olisi tullut aivan yhtä merkityksellinen, Obama kirjoitti Twitteriin.

Suomalainen NBA-tähti Lauri Markkanen kommentoi Ylelle pelaavansa numerolla 24 kunnianosoituksena Kobe Bryantille, joka pelasi samalla numerolla.

– Järkyttävä ja pysäyttävä uutinen. Pidin häntä isona esikuvana, Markkanen kommentoi.

Myös toinen lajilegenda Michael Jordan viestitti sunnuntaina olevansa surun murtama.

– Kobe oli myös uskomaton isä, joka rakasti perhettään syvästi ja oli erittäin ylpeä tyttärensä rakkaudesta koripalloon.

Lue myös:

    Uusimmat