Klaus Härö häviöstä MTV:lle: Juhlin silti pitkään punaisella matolla

Suomalaisen Miekkailija-elokuvan ohjaaja Klaus Härö aikoo juhlia koko yön Los Angelesissa, vaikkei Miekkailija voittanutkaan Golden Globe -elokuvagaalassa.

Parhaan ulkomaisen elokuvan palkinnon nappasi ennakkosuosikkina pidetty, unkarilaisfilmi Son of Saul

MTV tavoitti Klaus Härön pian Miekkalijan kilpasarjan palkintojen jaon jälkeen eikä miehessä ollut merkkiäkään pettymyksestä. Härön mukaan jo ehdokkuus oli voitto.

– Olimme niin kovassa seurassa, etten osannut odottaa kuulevani lavalta omaa nimeä. Ennen gaalan alkua vietimme pitkän aikaa punaisella matolla ja juhlittiin sitä, että olemme edes täällä, Härö kertoo Los Angelesista.

Härön ohjaama ja Anna Heinämaan käsikirjoittama Miekkailija sijoittuu neuvostoajan Viroon, missä pelokkaaseen elämään haetaan iloa miekkailusta.

Elokuva on tehty yhteistyössä saksalaisten ja virolaisten elokuvatekijöiden kanssa. Tuottaja Kai Norderg myöntää, että häntä jännitti kovasti, kajahtaako Härön nimi kaikkien maailmantähtien jälkeen.

– Tilanne tuntui absurdilta, kun ensin Lady Gaga sai palkinnon, sitten Matt Damon sai palkinnon ja seuraavaksi olisi ollut Härön vuoro. Kyllä mietin, että jumalauta nyt ollaan huipulla! Olimme kovatasoisen kilpasarjan musta hevonen, emmekä voi olla pettyneitä, sanoo Nordberg.

Beverly Hilton -hotellissa järjestetyssä arvostetussa Kultaisten maapallojen gaalassa olikin paikalla maailman kovimmat elokuvatähdet. Suomalaisohjaajalle oli ikimuistoista olla ehdolla.

– Tunnen suurta kiitollisuutta. Toivoisin, että kaikki Miekkailijan elokuvantekijät olisivat täällä, Härö sanoo.

Seuraavana Oscar-jännitys

Sekä ohjaajan että tuottajan mukaan Miekkailija on otettu Hollywoodissa hienosti vastaan.

Elokuvantekijöiden jännitys ei pääty kuitenkaan Kultaisiin maapalloihin, sillä Miekkailija on myös Suomen vuoden 2016 virallinen edustaja ulkomaisen elokuvan Oscar-ehdokkaaksi. Miekkailija pääsi sarjassaan jatkoon ja lopulliset Oscar-ehdokkaat julkistetaan tämän viikon torstaina.

– Kyllä se jännittää, kun en voi tehdä enää mitään. Elokuva on valmis ja äänestys on suljettu. Kultaisten Maapallojen osalta toivon, että ensi vuonna tai ainakin lähivuosina joku toinen suomalainen elokuva voittaa, Härö sanoo.

Härön mieltä lämmittää erityisesti tieto, että Miekkailija-elokuvan Suomen katsojaluvut ovat lähteneet nousuun viime viikkoina.

– Suomalaisille me tätä teemme, hän sanoo!

Lue myös:

    Uusimmat