Suomalaiselokuva pokkasi yleisöpalkinnon Venetsiassa – seuraavaksi vuorossa julkaisu Italiassa ja mitalikahvit Nokialla

6:18
Katso videolta Nikin koko haastattelu!

Suomalaiselokuva Sokea mies joka ei halunnut nähdä Titanicia palkittiin eilen Venetsian elokuvajuhlien yleisöpalkinnolla. Elokuvan on ohjannut Teemu Nikki, ja sitä tähdittää Petri Poikolainen.

MTV Uutiset Live kertoo ja näyttää kun tapahtuu. Se on toimitus, joka elää uutispäivää kanssasi.

Seuraa jatkuvaa lähetysvirtaa yhden ruudun kautta osoitteessa mtvuutiset.fi ja mtv.fi.

Elokuva kilpaili seitsemän muun elokuvan kanssa Venetsian elokuvajuhlien uudessa Orizzonti Extra -kilpasarjassa, jossa yleisö valitsi voittajan.

Draama ja jännityselokuvaksi luokiteltu leffa on kuvattu Tampereella vuonna 2019.

– Olihan se ihan käsittämätöntä. Alkoi näyttää siltä, että olemme jotain saamassa palkinnoksi, kun pyydettiin jäämään loppuun asti. Sitten, kun istui ja kuuli, että olemme voittaneet palkinnon, kiipesin tärisevin askelin lavalle, ohjaaja Nikki kuvaili sunnuntaina ensitunnelmia palkinnon saamisen jälkeen MTV Uutiset Livessä.

Pääosan esittäjä luuli jo, ettei pääse enää näyttelemään

Pääosan esittäjä Petri Poikolainen on ollut vuodesta 2013 asti sairaseläkkeellä, hän sairastaa MS-tautia. Rooli oli hänen ensimmäinen pääroolinsa.

Nikin mukaan Poikolainen oli jo ajatellut, ettei enää pääse näyttelemään.

– Tämä on ollut todella henkilökohtainen projekti minulle ja kaikki ovat oppineet tuntemaan Petrin matkan varrella. Näillä festivaaleilla on naurettu ja itketty aika paljon, Nikki kuvailee.

Nikin mukaan oli ylipäätään hienoa, että Poikolainen pääsi Venetsiaan. Se ei nimittäin ole yksinkertaista pyörätuolissa liikkuvalle sokealle miehelle, Nikki sanoo.

Järjestelyt kuitenkin kannattivat.

– Se oli meille kaikille mahtavaa. Kaikki kokemukset punaisella matolla, uima-altaalla ja tanssilattialla, se oli varmasti Petrille aivan järjettömän hieno kokemus, Nikki kertoo.

Poikolainen oli jo ehtinyt lähtemään takaisin Suomeen ennen palkintojuhlia, mutta pystiä aiotaan juhlistaa myös kotimaan kamaralla.

– Nyt täytyy mennä juomaan mitalikahvit Petrin kanssa Nokialle, Nikki toteaa.

Jatkossa elokuva on mukana myös muilla festivaaleilla, Nikki kertoo. Lisäksi se julkaistaan seuraavaksi Italiassa ja elokuva pyörii myös Suomen näyttämöillä.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja