Video: Klaus Härö Golden Globe -gaalahumusta: Harrison Ford meni juuri nenän edestä

Ohjaaja Klaus Härö kommentoi gaalatunnelmia tuoreeltaan maanantaiaamun Huomensa Suomessa. 

Suomalaisen elokuvaohjaaja Klaus Härön elokuva Miekkailija tavoitteli Golden Globe -gaalassa palkintoa parhaan vieraskielisen elokuvan kategoriassa. 

Huomenta Suomessa kuultiin maanataiaamuna ohjaajan kommentit suoraan Beverly Hillsistä, Los Angelesista.

– Täällä gaala on ohi, mutta juhlat ja minglaus jatkuvat. Täällä on ollut erittäin rentoutunut ja hauska, juhlava meininki. Juuri Harrison Ford meni nenän edestä ja siirryn hieman sivuun tässä aulassa, Härö nauraa.

Ohjaajan mukaan hänen Miekkailija-elokuvansa kilpaili todella kovassa seurassa, eikä mies vaikuttanut lainkaan pettyneeltä, vaikka itse palkinto menikin tällä kertaa toisaalle.

– Minulla oli etuoikeus nähdä ne elokuvat tämän viikon aikana, ja olimme niin kovassa seurassa, että ei voi yhtään surettaa, ettei voitettu. Tämä oli jo sinänsä meille iso juttu.

Härön kollega, elokuvaohjaaja Aleksi Bardy vieraili Huomenta Suomessa keskustelemassa suomalaisen elokuvan saamasta kansainvälisestä tunnustuksesta.

– Se on upea saavutus koko työryhmälle, Miekkailija-elokuvalle ja vaikka sitten koko suomalaiselle elokuvalle. Se on tärkeä ehdokkuus, Bardy arvioi.

Puhelinyhteyden aikana Klaus Härö ojensi viestikapulan eteenpäin Aleksi Bardylle ja toivoi, että mies toisi ensi vuonna jonkun oman elokuvansa Golden Globe -gaalaan.

– Sanon, että tuo tänne hieno leffa ja hoida homma kotiin, Härö toivotteli ennen yhteyden katkeamista.

Katso videolta lisää Aleksi Bardyn ja Klaus Härön mietteitä! 

Lue myös:

    Uusimmat