Alma Pöysti odottaa Golden Globe -iltaa – näyttelijä on saanut kansainvälisiä työtarjouksia: "On helppo hymyillä"

Alma Pöysti on saanut kansainvälisiä työtarjouksia – yhtä asiaa hän ei kommentoi 2:02
Alma Pöysti on saanut kansainvälisiä työtarjouksia – yhtä asiaa hän ei kommentoi

Yhdysvalloissa jaetaan ensi yönä Suomen aikaan arvostetun Golden Globe -elokuva- ja televisioalan palkinnot. 

Tämän vuoden gaala on Suomen kannalta historiallinen, sillä sekä Aki Kaurismäen Kuolleet lehdet -elokuva on ehdolla sekä sen näyttelijä Alma Pöysti. Pöysti kertookin MTV Uutisten haastattelussa suomalaisella elokuvalla olevan kysyntää.

Los Angelesissa lähestyvää Golden Globe -gaalaa ei voi olla huomaamatta. Jättimäiset mainoskyltit lisäävät gaalahuumaa ja myös suomalaisnäyttelijän ympärillä käy kuhina. Edellisen kerran suomalainen näyttelijä on ollut ehdolla Golden Globessa 1950-luvulla.

Pöysti on menossa gaalaan uteliaalla fiiliksellä.

– On helppo hymyillä, sanotaan näin, Pöysti kertoo nauraen MTV Uutisille West Hollywoodissa, Los Angelesissa.

Alma Pöysi MTV:n haastattelussa Los Angelesissa ennen Golden Globe -iltaa – näyttelijä saanut kansainvälisiä työtarjouksia 6:39
Katso Pöystin koko haastattelu tästä.

Kovat kilpakumppanit

Pöysti on ehdolla vuoden parhaaksi naispääosan näyttelijäksi musikaali- ja komediasarjassa, missä kisaavat muun muassa Barbie-elokuvasta tuttu Margot Robbie ja Poor Things -elokuvan Emma Stone.

Myös Kuolleet lehdet -elokuva on ehdokkaana palkintogaalassa vieraskielisten elokuvien kategoriassa. Sekä elokuva että Pöysti ovat saaneet amerikkalaisilta kriitikoilta ylistystä, mutta Pöystin ehdokkuutta on kutsuttu jopa vuoden yllätykseksi.

Kansainvälisesti tuntemattomia pienen maan näyttelijöitä harvemmin nähdään kilpailemassa vuoden parhaan päänäyttelijän tittelistä.

– Onhan tämä tosi huikeeta! Olen tosi otettu ja se on suuri suuri kunnia. Samalla olen aika yllättynyt ja nöyrä tässä, mutta tosi iloinen. Se on tosi hienoa, että miten paljon Suomesta on tullut kannustusta alalta, että voidaan jakaa tavallaan tätä iloa, Pöysti kertoo.

Suomalaiset tunnistetaan

The Beverly Hilton -hotellin palkintogaalan punaiselle matolle Pöystin kanssa astelevat elokuvan toinen päänäyttelijä Jussi Vatanen ja Bufo-tuotantoyhtiön tuottajat Mark Lwoff ja Misha Jaari.

– Alma kisaa maailman parhaiden kanssa, niin Alma on varmaan aika hyvä, Lwoff heittää.

– Yllättävän moni ihminen on nähnyt meidän elokuvan, mikä tuntuu aika hassulta, että tulet tänne asti ja jossain ravintolassa tarjoilijat tunnistaa ja alkaa kehumaan leffaa, Vatanen kertoo MTV Uutisille.

Golden Globes ehdokkuudet antavat usein vinkkiä myös mahdollisesta Oscar-ehdokkuudesta. Pöystikin on saanut uusia kansainvälisiä työkyselyjä.

– Joo, jotain on tullut, mutta minä en voi sanoa vielä mitään niistä.

Pöysti uskoo suomalaisen elokuvan omintakeisuuteen.

– Niin kauan kun me uskallamme olla omaperäisiä ja tehdä niitä tarinoita, mitkä ovat meidän sydämissämme Suomessa, niin se kantaa aika kauas, kun ei yritä matkia muita, Pöysti sanoo.

Katso Pöystin erikoishaastattelu artikkelin alusta.

Lue myös:

    Uusimmat