Kiviä lensi junanraiteille Helsingissä – raide poikki vuorokauden

Helsingissä junaliikenteessä on häiriö Käpylässä, koska itäisimmälle raiteelle on sinkoutunut räjäytystöiden yhteydessä kiviä.

Kivet sinkoutuivat raiteelle polkupyöräreitin räjäytystöissä. Raiteen arvioidaan olevan poissa käytöstä noin vuorokauden Käpylän ja Oulunkylän väliseltä osuudelta. 

Liikenneviraston rataliikennekeskuksen liikennepäällikkö Jari Lindström kertoo, että noin puolet Helsingin ja Keravan välillä kulkevista K-junista perutaan tänään.

Pohjoisen suuntaan menevät K- ja I-junat eivät pysähdy Käpylässä ja Oulunkylässä. Etelään suuntaan menevät K- ja P-junat pääsevät kuitenkin liikkumaan normaalisti. 

– VR on lisännyt ajettaviin K-juniin kalustoa, kyllä sinne ihmisten pitäisi mahtua. Ja kaikki kehäradan junat ajetaan normaalisti, Lindström kertoo. 

Lindströmin mukaan radassa ei ole vaurioita, mutta kivet ovat niin lähellä rataa, ettei junalla pääse ajamaan niiden ohi. Junaliikenteeseen voi tulla päivällä muutaman minuutin mittaisia katkoja, kun kiviä pienennetään räjäyttämällä. 

– Kivet ovat sen verran isoja, ettei niitä saada siirrettyä pois, vaan ne täytyy räjäyttää.

Ruuhka-aikana se ei onnistu, mutta ehkä kello 10-14 välillä liikenne on sen verran hiljaisempaa, että junaliikenteeseen saadaan muutaman minuutin rakoja räjäytyshommia varten. Räjäytysten aikana yksikään juna ei saa kulkea sillä kohtaa mitään raidetta pitkin, Lindström kertoo. 

Lindströmin mukaan poikkeusliikenteen kesto riippuu pitkälti räjäytystöiden etenemisestä. 

– Jos kivien pienentäminen onnistuu, saamme ne luultavasti päivän aikana pois, mutta siitä ei ole mitään virallista arviota. Varaudumme kuitenkin siihen, että koko päivä ajetaan vähän poikkeavalla liikenteellä. 

Liikennevirasto myös varoittaa, että raidemuutokset ovat mahdollisia.

Lue myös:

    Uusimmat