Pääradan merkittävä sähköratavaurio jatkuu: Junavuoroissa peruutuksia ja viivästyksiä myös tänään

Sähkövaurio vaikuttaa junaliikenteeseen koko perjantain – MTV kertoo tiedot paikan päältä 2:15
MTV Uutiset kertoi eilen vauriosta paikan päältä.

Kaukojunaliikenteeseen on odotettavissa viivästyksiä ja joitain aamupäivän paikallisjunavuoroja perutaan.

Pääradan sähköratavaurion korjaustyöt kestävät pitkälle iltapäivään, kertoo Fintrafficin rataliikennekeskus.

Eilen illalla arvioitiin, että vika saadaan korjattua kokonaan lauantaiaamuun kello kuuteen mennessä. Rataliikennekeskus arvioi vielä aiemmin, että kolmas raide saataisiin avattua jälleen liikenteelle puoleen päivään mennessä. Nyt tuorein arvio kolmannen radan avaamisen ajankohdalle on klo 18 tänään.

Neljännen radan aukeamisen arviota ei toistaiseksi ole.

Klo 10.00 alkaen P-, I- ja K-junien vuoroväli on 20 minuuttia.

Helsingin Malmilla eilen aamulla ilmenneen sähköratavaurion vuoksi pääradan neljästä raiteesta vain yksi oli ajokunnossa heti vaurion jälkeen. Myöhemmin perjantaina saatiin myös toinen raide käyttöön.

Junavuoroja vähennetään aamukymmenen jälkeen

Rataliikennekeskuksen mukaan kaikki junat pyritään ajamaan normaalisti aamukymmeneen, jonka jälkeen vuoroja vähennetään.

Tiedotteen mukaan R- ja Z-junat pysähtyvät normaalisti. Sen sijaan Helsingin suuntaan tulevat K- ja P-junat eivät pysähdy Puistolassa, Tapanilassa, Malmilla ja Pukinmäessä. Näille asemille matkustajat pääsevät Oulunkylän kautta.

VR kertoo sivuillaan, että tänään on kaukojunaliikenteessä odotettavissa edelleen viivästyksiä Helsingin ja Tikkurilan välillä. Häiriöiden ei kuitenkaan arvioida olevan enää yhtä merkittäviä kuin eilen.

Lisäksi aamupäivän ajalta perutaan joitakin lähijunavuoroja. VR kertoo sivuillaan häiriön tarkemmista vaikutuksista junaliikenteeseen

Lue myös:

    Uusimmat