Kiusallinen ongelma iOS 12:ssa: Käyttäjät raportoivat viestien lähtevän väärille henkilöille

1:20

Ongelma liittyy uuteen iOS 12 -käyttöjärjestelmän ominaisuuteen, jolla oli tarkoitus tehdä iMessagesta parempi ja jota ei julkaistu Applen virallisella ominaisuuksien listalla. Ongelmasta uutisoi ensimmäisenä Piunikaweb.

VIDEO: Missä kunnossa iPhonen akku on? Näin tarkistat kunnon ja seuraat sen käyttöä.

Osa Apple-laitteiden käyttäjistä on valittanut kiusallisesta ongelmasta, joka on ilmennyt pari viikkoa sitten julkaistussa iOS 12 -käyttöjärjestelmässä.

iOS 12 yhdistää iMessage-kontaktit, joilla on useita eri puhelinnumeroita ja sähköpostiosoitteita, yhdeksi yhdistetyksi keskustelulangaksi.

Esimerkiksi työpaikalta saadun ystävän kanssa voi olla erilliset keskustelut niin henkilökohtaisessa numerossa kuin työsähköpostissa, ja nyt Applen uuden ominaisuuden myötä keskusteluja ei tarvitse kaivella kahdesta paikasta, sillä ne on yhdistetty samaan lankaan.

Eri ihmisten yhteystiedot samaan lankaan

Kätevältä kuulostava ominaisuus ei kuitenkaan ole osoittautunut niin loistavaksi. Useat käyttäjät ovat nimittäin raportoineet niin Twitterissä kuin Applen keskustelupalstoilla ongelmista: Järjestelmä on yhdistellyt samaan lankaan yhteystietoja, jotka kuuluvat täysin eri ihmisille.

Jos julkaisu ei näy, voit katsoa sen täältä.

Epäonnistuneiden yhdistelmien takia käyttäjät kertovat, että yksi viesti onkin voinut lähteä tahtomatta useille kontakteille, kuten aviomiehelle ja pojalle tai äidille ja siskolle. 

Ongelma on aiheuttanut jo useille päänvaivaa. Käyttäjät kertovat, etteivät voi enää luottaa viestien menevän oikeille henkilöille eivätkä siihen, keneltä ne tulevat.

Mashable huomauttaa, että viestien lähettäminen kolmansille osapuolille voi aiheuttaa kiusallisia tai suorastaan katastrofaalisia tilanteita, jos tekstiviestitse vaikkapa juoruilee työkavereista tai pettää kumppaniaan.

Ongelma jaetussa Apple ID:ssä?

Ongelma vaikuttaa koskevan kuitenkin pääasiassa juuri perheenjäseniä. Saattaakin olla, että iOS 12 yhdistää puhelinnumeroja ja sähköposteja Apple ID:n perusteella, jonka perheenjäsenet saattavat usein jakaa.

Osa käyttäjistä kuitenkin kertoo, ettei edes erillisten Apple ID:n asentaminen ole korjannut ongelmaa. Epäonnistuneesti yhdistyneitä yhteystietoja ei myöskään ilmeisesti pysty manuaalisesti erottamaan iMessagessa.

Ongelman laajuudesta ei ole tietoa eikä sen syystä. Apple ei ole kommentoinut vielä asiaa.

Lähteet: PiunikawebMashable, Forbes, Twitter, Apple Communities

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja