Kiuru ja Nohynek medioille: Koronapassin käyttöä saatetaan laajentaa – "Yksi keino siihen, että viimeisetkin saadaan ottamaan rokotteet"

Koronapassia saatetaan tulevaisuudessa vaatia myös työpaikoilla ja tapahtumissa sellaisilla alueilla, joilla ei ole voimassa alueellisia rajoituksia. Asiasta kertovat THL:n ylilääkäri Hanna NohynekKauppalehdessä ja ministeri Krista Kiuru (sd.) Ylellä.

Terveyden ja hyvinvoinnin laitos esitti viime viikolla koronapassin käyttöönottoa hoitohenkilöstölle. Italiassa koronapassi on otettu käyttöön kaikilla työpaikoilla, jotta rokotuskattavuutta saataisiin nostettua.

Samaa harkitaan parhaillaan Suomessa.

– Esimerkiksi terveydenhuollon ammattilaisten kohdalla se voi olla yksi keino siihen, että viimeisetkin saadaan ottamaan rokotteet, Hanna Nohynek toteaa Kauppalehdessä.

Koronapassin käyttö jatkunee ensi vuonnakin

Perhe- ja peruspalveluministeri Krista Kiurun mukaan ministeriössä selvitetään parhaillaan sitä, voitaisiinko koronapassia käyttää, vaikka voimassa ei olisi alueellisia koronarajoituksia.

– Tämä oikeudellinen arvio tulee ratkaisemaan. Tässä vaiheessa selvitämme, millaisia mahdollisuuksia sen suhteen on, Kiuru sanoo Ylellä.

Tällä hetkellä koronapassia käytetään vaihtoehtoisena toimena vain silloin, kun voimassa on tilaisuutta tai tilaa koskevia rajoituksia esimerkiksi aukioloaikoihin tai yleisömääriin.

Pääkaupunkiseudun koronakoordinaatioryhmä esitti jo viime viikolla koronapassin käytön laajentamista tilanteisiin, joissa rajoituksia ei ole voimassa.

Kiuru pitää todennäköisenä sitä, että koronapassin käyttöä jatketaan vuodenvaihteen jälkeen.

– Tautitilanne on pahentunut, joten koronapassin jatko lienee ilmeinen. Tämä tarkoittaa sitä, että tulemme viemään eduskuntaan vielä ennen joulua esitykset tartuntatautilain väliaikaisista jatkoista, Kiuru kertoo Ylen haastattelussa.

Pitääkö Suomessakin havaitusta Delta plus -koronamuunnoksesta huolestua? THL:n Nohynek:"Variantti tarttuu 10–15 prosenttia herkemmin" 5:04
Pitääkö Suomessakin havaitusta Delta plus -koronamuunnoksesta huolestua? THL:n Nohynek: "Variantti tarttuu 10–15 prosenttia herkemmin"

Lue myös:

    Uusimmat