Ministeri Kiuru: Tehohoitopaikkoja on enää yksi – tiukemmat ravintolarajoitukset voimaan leviämisalueilla sunnuntaina

1:09
Katso: Ministeri Krista Kiuru kertoi uusista anniskelurajoituksista.

Anniskelua tullaan rajoittamaan lain suomin keinoin kello 17 lähtien. Tämä koskee niitä ravintoloita, jotka eivät käytä koronpassia, kertoo ministeri Kiuru tiedotustilaisuudessa.

Ravintolarajoitukset koskisivat leviämisalueita, eli vaikeimmaissa koronatilanteessa olevia alueita, ei siis koko Suomea. 

Hallitus käsittelee asiaa tänään tai huomenna.

Uudet ravintolarajoitukset tulevat voimaan luonnoksen mukaan sunnuntaina 28.11.

Tiedotustilaisuudessa olivat paikalla perhe- ja peruspalveluministeri Krista Kiuru (sd.), sosiaali- ja terveysministeriön osastopäällikkö Taneli Puumalainen sekä strategiajohtaja Pasi Pohjola

MTV Uutiset Live näytti tiedotustilaisuuden suorana.

Klo 14.22 Kiurun saamien tietojen mukaan Suomessa on ollut 49 ihmistä tehohoidossa koronan vuoksi. Kun määrä ylittää 50:n rajan, leikkaustoimintaa ajetaan radikaalisti alas.

–  Tehopaikkoja on enää yksi, kertoo Kiuru.

Klo 14.20  MTV Uutisten toimittaja Juha Kaija kysyy: Millaisia keinoja on ministerityöryhmässä valmisteltu ensi viikon hallituksen neuvotteluun?

– Meidän on tunnustettava, että tässä tautitilanteessa on otettava ryhtiliike. Tämä ei tule jatkumaan niin, että rokottamattomat ihmiset eivät hakeudu testeihin, eikä rokotetut ihmiset pääse aina testeihin, kertoo ministeri Kiuru.

– Esitämme valtioneuvostolle testaus- ja jäljitysstrategian päivittämistä.

Klo 14.11 Euroopan lääkevirasto (EMA) on hyväksynyt tänään Pfizerin ja Biontechin koronarokotteen antamisen 5–11-vuotiaille. Ennen rokotusten aloittamista Euroopan komission täytyy vielä myöntää rokotteelle myyntilupa EMAn suosituksesta.

Klo 13.55 Valtioneuvostolle esitetään, että ravintolat, jotka eivät käytä koronapassia saisivat olla auki klo 5–18. Ravintolat saisivat olla auki ilman koronapassia kello 05–01, jos alkoholia ei tarjoilla.

Klo 13.48 Anniskelua tullaan rajoittamaan lain suomin keinoin kello 17 lähtien. Tämä koskee niitä ravintoloita, jotka eivät käytä koronpassia.

Hallitus käsittelee asiaa tänään tai huomenna.

Uudet ravintolarajoitukset tulevat voimaan luonnoksen mukaan sunnuntaina 28. marraskuuta.

Klo 13.45 Kiuru: Odotamme päätöstä, että EMA suosittelisi 5-11-vuotiaiden rokottamisen aloittamista.

Klo 13.42 Kiuru: Valtioneuvosto on hyväksynyt rokotestrategian päivittämisen.

Klo 13.40 Tiedotustilaisuus alkaa.

Klo 13.30 Odotamme tiedotustilaisuuden alkua.

Hallitus aikoo esittää, että tartuntalain väliaikaisten säännösten voimassaoloa jatkettaisiin pääosin entisellään ainakin kesäkuuhun 2022 asti. 

Tartuntalain väliaikaiset säännökset (pykälät 16, 43, 58 ja 59) ovat voimassa vuodenvaihteeseen saakka. 

Valtioneuvoston mukaan säännökset koskevat muun muassa terveysturvallista maahantuloa, tilojen ja toimintojen rajoittamista tartuntojen leviämisen estämiseksi sekä koronapassia.

Viime aikoina keskustelua ovat herättäneet koronapassin laajentaminen sekä sosiaali- ja terveydenhuollon työntekijöiden koronarokotukset potilaiden ja asiakkaiden suojaamiseksi. 

Artikkelia korjattu klo 14.42: Uudet ravintolarajoitukset tulevat voimaan luonnoksen mukaan sunnuntaina 28.11. Hallitus käsittelee asiaa tänään tai huomenna. Aiemmin artikkelissa kerrottiin ravintolarajoituksien tulevan voimaan tänään.

Juttua muokattu kello 15.26: Lisätty tieto siitä, että ravintolarajoitukset tulevat voimaan leviämisalueilla, eli koronatilanteeltaan vaikeimmilla alueilla. 

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja