Kiti Kokkonen ja Jarkko Tamminen ottavat vastuun Peacock-teatterin ohjelmasisällöistä – revyyperinne jatkuu

Kiti Kokkonen ja Jarkko Tamminen yhteistyöhön 1:14

Putouksen yhdeksännen kauden sketsihahmokisan voittaja, Suomen Komediateatterin taiteellinen johtaja Kiti Kokkonen vastaa jatkossa yhdessä Jarkko Tammisen kanssa Linnanmäen Peacockin ohjelmasisällöistä.

Suomen Komediateatteri alkaa hallinnoimaan ympärivuotisesti Helsingin Linnanmäen huvipuiston Peacock-teatterin ohjelmasisältöä 1. heinäkuuta 2018 alkaen.

Teatterin taiteellinen johtaja, Putouksen sketsihahmokisan Tanhupallona voittanut Kiti Kokkonen ja muun muassa imitaatioistaan tunnettu näyttelijä Jarkko Tamminen vastaavat yhdessä Peacock-teatterin ohjelmasisällöistä.

Pitkään toisensa tuntenut kaksikko tekee ensimmäistä kertaa yhteistyötä näin isossa mittakaavassa.

– Tämä projekti pyörähti käyntiin vähän yli vuosi sitten. On syntynyt kolme isompaa ideaa pöytälaatikkoon, joista yksi, vuonna 2001 syntynyt idea nytkähti eteenpäin, kun kun otin yhteyttä Linnanmäelle asian tiimoilta. Samalla ilmoille heitettiin ajatus, jos minulla olisi halu ottaa vastaan isompi pesti tähän liittyen, Tamminen kertoo MTV.fin haastattelussa.

– Lopulta päädyimme toteuttamaan kokonaisuuden yhdessä Suomen Komediateatterin kanssa. Tätä juttua on kehitetty reilun vuoden verran. Nyt olemme kehittäneet kahden ja puolen vuoden ohjelmiston pääteoksineen ja väliin tulevine lyhtyaikaisempine juttuineen. Peacockiin saadaan tosi kattava viihdeohjelmisto.

Suomen Komediateatterin hallinnoima ohjelmisto käynnistyy Peacockissa heinäkuussa.

– Ensimmäinen ensi-ilta on 5. heinäkuuta. Se on Sängynaluskansa-niminen lastennäytelmä, jonka ohjaan, Tamminen sanoo.

– Elo-syyskuussa on luvassa muun muassa lastenkonsertteja sekä muita konsertteja, stand up -komediailtoja sekä vuoden huipennuksena uusi revyy.

Revyyperinne jatkuu

Suomen Komediateatteri toteuttaa lokakuussa ensimmäisen revyyesityksensä kahdeksaan vuoteen. Maailmanlopun revyy saa ensi-iltansa 25. lokakuuta. Vuodenvaihteen jälkeen Peacockissa saa ensi-iltansa puolestaan Jarkko Tammisen pitkään suunnittelema projekti.

– Revyyt ovat olleet lempijuttujani teatterimme historiassa! Rakastin niitä aikoinaan katsojana ja sitten myöhemmin, kun pääsin niihin itse mukaan, rakastin olla mukana niissä. Ne olivat pitkään Suomen Komediateatterin lippulaiva, Kiti Kokkonen sanoo.

Kokkosen isä Ere Kokkonen oli revyiden kantava voima. Ere Kokkonen kuoli vuonna 2008.

– Isä oli niissä jotenkin niin kantava voima. Teimme pari revyytä vielä hänen menehtymisensä jälkeen, mutta ne eivät lähteneet samalla tavalla lentoon, Kiti sanoo.

Maailmanlopun revyyn ohjaa muun muassa Siskonpedin ohjaajana ja käsikirjoittajana sekä Heinähattu, Vilttitossu ja Rubensin veljekset -elokuvan ohjaajana tunnettu Anna Dahlman. Revyyssä lavalle nousevat muun muassa Kiti Kokkonen itse, Riku Nieminen, Krisse Salminen ja Niina Lahtinen.

– Revyyperinteen jatkaminen on ollut pitkäaikainen haaveeni. Niiden jatkumisesta on myös kyselty. Minulla oli lähes pakkomielle saada Anna tekemään meille revyy. Aloin varmaan jo joitakin vuosia sitten suostuttelemaan häntä hommaan ja lopulta hän suostui, Kokkonen kertoo.

– Teemme ohjelmistoa nyt alustavasti kahden ja puolen vuoden ajan, mutta henkilökohtainen toiveeni on, että tästä tulisi vielä pidemmän kaaren juttu.

Lisätietoa aiheesta löytyy täältä.

Katso artikkelin yläosassa video, jolla Kiti Kokkonen ja Jarkko Tamminen juttelevat yhteistyöstään!

Lue myös:

    Uusimmat