Kiti Kokkonen elämästä Tanhupallon voiton jälkeen: "Se oli ehkä virhearvio"

Putouksen yhdeksännen kauden sketsihahmokilpailun voiton Tanhupallona vienyt Kiti Kokkonen vieraili Enbuske, Veitola & Salminen -ohjelmassa viime viikolla. Kokkonen kertoi kuulumisiaan MTV.fille.

Enbuske, Veitola & Salminen -ohjelman viidennen kauden avausjaksossa nähtiin vieraana Putouksessa mukana ollut Kiti Kokkonen. Kokkosen luoma Tanhupallo voitti Putouksen sketsihahmokilpailun.

– Putouksen finaalilähetyksestä on kulunut nyt pari viikkoa. Kova ikävä on sitä ohjelmaa ja niitä ihmisiä! Olo on ollut haikea, Kokkonen kertoo MTV.fin haastattelussa.

– Kun siinä pääsi vauhtiin, olisi hyvin voinut jatkaa pidempäänkin. Toisaalta, nyt olen jo taas täysillä mukana teatteritöissä kiinni.

Kokkonen työskentelee Suomen Komediateatterin taiteellisena johtajana.

– Arki alkoi heti Putouksen jälkeen. Odotan innolla neljän päivän pääsiäislomaa. Putouksen finaalilähetyksen jälkeisen sunnuntain ehdin hengähtää, mutta työt alkoivat jo heti maanantaina, näyttelijä sanoo.

– Se oli ehkä virhearvio. Olisi varmaan pitänyt ottaa viikon loma siihen heti perään.

"Palautuminen voi viedä hetken"

Putouksen livelähetysvaihe oli intensiivinen kahden kuukauden rupeama.

– Palautuminen voi viedä hetken. Ja kun on jo keski-ikäinen, niin se voi viedä vielä vähän pidempään, Kokkonen naurahtaa.

– Putous oli paljon enemmän kuin odotin. Se itse ohjelman tekeminen oli aivan ihanaa. Rakastin sitä ja jäin kaipaamaan sitä tosi paljon. Se ylitti odotukset.

Tanhupallolla riittää sketsihahmokisan voiton jälkeen vientiä.

– Aika paljon Tanhupalloa on pyydetty kaikkialle. Olen yrittänyt olla rauhallinen sen kanssa. Tanhupallo on niin pieni vielä, ettei se jaksa niin paljon. Pitää kuitenkin leikkiä ja nukkua, Kokkonen naurahtaa.

Onko Kiti Kokkosta kysytty jo mukaan Putouksen seuraavalle, kymmenennelle kaudelle?

– Hmm. On käyty kaikenlaisia keskusteluja. Sanotaan näin. Tulevaisuus näyttää, Kokkonen vastaa.

Katso artikkelin alussa videolta, miten Tanhupallo suoriutui palkinnon jakamisesta Jussi-gaalassa! Katso alla myös video Kiti Kokkosen haastattelusta Enbuske, Veitola & Salminen -ohjelmassa.


Enbuske, Veitola & Salminen MTV3-kanavalla ja Katsomossa torstaisin kello 21 alkaen. Ohjelma on katsottavissa jälkikäteen myös C More -suoratoistopalvelussa.

Lue myös:

    Uusimmat