Mainos

Kissaihmiset ovat koiraihmisiä älykkäämpiä? Näin persoonallisuutesi vaikuttaa lemmikkivalintaasi

Kissa- ja koiraihmiset koetaan perinteisesti erilaisina, mutta myytti vaikuttaisi pitävän ainakin jossain määrin paikkansa myös tieteellisesti tarkasteltuna. 

Oletko kissa- vai koiraihminen? Kysymys tuntuu viattomalta, mutta paljastaa sinusta todellisuudessa enemmän kuin arvaatkaan.

Kissaihminen koetaan stereotyyppisesti sensuelliksi, itsenäiseksi ja muista eristäytyväksi, kun taas koiraihmiset ovat reiluja, meneviä ja sosiaalisia. 

Nyt aiheesta on tehty myös tieteellistä tutkimusta: wisconsilainen Carrollin yliopisto haastatteli 600:aa opiskelijaa ja tutki heidän kokemustaan omasta persoonallisuudestaan. Selvisi, että perinteisissä stereotypioissa on todella perää. 

Koiraihmiseksi itsensä lukevat ihmiset olivat energisiä ja puheliaita, ja lisäksi he tottelivat sääntöjä tarkasti. Kissaihmiset sen sijaan kertoivat olevansa introverttejä, mutta olivat herkempiä ja avoimempia uusien asioiden suhteen, eivätkä olleet yhtä innostuneita säännöistä kuin koiraihmiset. 

Tämän lisäksi kissaihmiset selviytyivät koiraihmisiä paremmin älykkyystesteistä. 

– On ihan järkeenkäypää että koiraihmiset ovat eläväisempiä, koska he viettävät mielellään aikaa ulkona ihmisten kanssa keskustellen. Sen sijaan introvertti ja herkkä ihminen viihtyy kotona kirjaa lukien, eikä kissaa tarvitse ulkoiluttaa, tutkimusta johtanut Denise Guastello toteaa Livescience-sivuston haastattelussa. 

Tutkijat haastattelivat 600:aa opiskelijaa kysyen, kokevatko he olevansa identiteetiltään kissa- vai koiraihmisiä, ja millaiset piirteet heidän lemmikeissään ovat miellyttävimpiä. Lisäksi kyselyyn osallistuneet analysoivat omaa persoonallisuuttaan. 

60 prosenttia kyselyyn vastanneista kertoi olevansa koiraihmisiä, 11 prosenttia identifioitui enemmän kissoihin ja loput eivät osanneet vastata, vaan pitivät molemmista tai eivät kummastakaan. 

Miten valita oikea koira? Katso video:

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.