Kissa loukkaantui vakavasti – brittijärjestö varoittaa nyt muita omistajia tietynlaisen kaulapannan riskeistä

Varo vaaraa! Näin luot kodistasi turvallisen myös lemmikille 1:59
Varo vaaraa! Näin luot kodistasi turvallisen myös lemmikille.

Kissa oli joutunut pinteeseen liian joustavan kuminauhapannan vuoksi.

Kaulapanta aiheutti brittikissalle hankalan vamman. Norfolkissa toimiva Cats Protection pelasti kissan, joka oli joutunut pinteeseen liian joustavan pannan vuoksi, kertoo Metro.

Ontuva kissa kiinnitti huomion

Louiseksi nimetystä kissasta alkoi aluksi liikkua tietoa sosiaalisessa mediassa alkuvuonna 2021. Alueen asukkaat olivat nähneet mustavalkoisen kissan ontumassa kadulla.

– Monet ihmiset jakoivat paikallisessa Facebook-ryhmissä kuvia sanoen, että kissa ontuu ja on vaikeasti loukkaantunut, kissajärjestön edustaja Lindsay Tempest kommentoi Essex Magazinelle.

Koska omistajaa ei tuntunut löytyvän, hyväntekeväisyysjärjestö astui esiin ja onnistui yhyttämään kissan. Sille asetettiin loukku, jossa oli houkuttimena kalaa.

Oli ujuttanut tassunsa pannan läpi

Kävi ilmi, että Louisen toinen etutassu oli sujahtanut kuminauhakaulapannan ali. Panta oli hangannut kissan kainaloon haavan, joka oli ehtinyt tulehtua.

– Se oli saanut etutassunsa pannan läpi. Ajan myötä panta oli uponnut kainaloon ja se aiheutti avohaavan, joka sitten tulehtui. Luulimme ensin, että tassu pitää amputoida, Lindsay kommentoi.

Louise. Jos julkaisu ei näy, katso se täällä.

Louisella oli myös muun muassa syöpäläisiä, ja järjestö päättelikin, että kissa oli ehtinyt olla oman onnensa nojassa jo hyvän aikaa.

Omistajaa ei löydetty

Vaikka kissalla oli panta, mikrosirua sillä ei ollut. Omistajaa ei onnistuttu löytämään, ja järjestö nimesikin kissan uudelleen Louiseksi. Se tarvitsi järjestön mukaan useita operaatioita vammansa vuoksi. 

– Louise on ollut uskomattoman hyvänahkainen ja ystävällinen kissa kärsimyksestään huolimatta, ja se rakastaa ihmisten seuraa, järjestö kommentoi.

Järjestö varoittaa liian joustavista pannoista

Kissan kanssa voi ulkoilla turvallisesti valjaiden avulla. Näiden lisäksi osa omistajista käyttää varmuuden vuoksi omistajan tiedot sisältävää pantaa. Brittijärjestö varoittaakin nyt kissanomistajia valitsemasta liian joustavaa kuminauhapantaa.

Jos panta ei istu kunnolla tai on liian elastinen, kissan tassu tai leuka voi jäädä pantaan kiinni. Tämä puolestaan voi johtaa vammoihin.

Osassa pannoista on turvalukko tai -resori, jonka ansiosta kiinni juuttunut panta irtoaa. Kissa kannattaa myös mikrosiruttaa.

Toinnuttuaan Louise alkaa etsiä uutta loppuelämän kotia.

Katso myös: Pommiryhmä sai yllättyä toden teolla, kun päilyttävän kassin "pommi" olikin pussillinen kissanpentuja:

"Pommi"olikin kassillinen kissanpentuja 0:45

Lue myös:

    Uusimmat