Julia adoptoi eläinsuojan vanhimman kissan tarjotakseen sille rauhallisen lopun, mutta toisin kävi: "Suunnitelmani epäonnistui"

Osaatko tunnistaa? Näin kissan hammaskipu oireilee 1:13
KATSO MYÖS Osaatko tunnistaa? Näin kissan hammaskipu oireilee.

Julia adoptoi kissan vuonna 2016 ajatuksenaan antaa kattivanhukselle rauhallinen elämän loppu, mutta suunnitelma epäonnistui oleelliselta osin.

Yhdysvaltalaismedia Newsweek kertoo 27-vuotiaasta Juliasta, joka tajusi, että hänen taloudessaan olisi tilaa kolmannelle kissalle. Koska ihmiset yleensä päätyvät adoptoimaan nuoria katteja, Julia halusi antaa rakastavan kodin vanhemmalle kissalle sen elämän loppuajaksi, jotta se voisi "kuolla rauhassa".

– Tiesin, että pystyisin käsittelemään sen [kissan kuoleman] henkisesti. Joillekin tieto siitä, että heidän lemmikkinsä kuolee, on traumatisoivaa, mutta minulle se on surullista, muttei maailmanloppu, nainen selittää Newsweekin haastattelussa.

Päätettyään auttaa Julia haki paikallisesta eläinsuojasta paikan vanhimman kissan, 11-vuotiaan kissavanhuksen, joka oli odottanut eläinsuojassa kotia jo kahden vuoden ajan.

Kissa antoi silittää vasta vuoden jälkeen

Päästyään uuteen kotiinsa kissa meni piiloon omistajaltaan.

– Seuraavan neljään kuukauteen minulla ei käytännössä ollut kissaa. Kissankakkaa ilmestyi uudelleen vessaan, kissanruokaa ja vettä hävisi. Käytännössä hyväksyin tässä vaiheessa, että minulla oli kummituskissa. Sitten se alkoi poistua piilopaikastaan noin kerran päivässä, kun tein ruokaa, Julia muistelee.

Pikkuhiljaa kissa alkoi tulla piilostaan useammin, mutta vasta kahdeksannen kuukauden paikkeilla se lakkasi karkaamasta omistajaltaan. Vuoden paikkeilla se antoi uuden omistajansa silittää sitä ja Julia oli tyytyväinen.

– Ajattelin, että jos se kuolee huomenna, tavoitteeni on täytetty, seniorikissa eli mukavasti kodissani, hän sanoo.

Julian kissa on edelleen leikkisä. Jos julkaisu ei näy, voit katsoa sen täältä.

Kuusi vuotta myöhemmin kissa on kuitenkin elossa ja voi hyvin. 17- tai 18-vuotiaaksi arvioidulla lemmikillä on diagnosoitu vain jotain allergioita. Toki kissan onneksi koitui mukava, vuosien pituinen loppuelämä, mutta omistajan alkuperäinen ajatus rauhallisista, pian lähestyvistä viimeisistä hetkistä, ei aivan toteutunut.

– Suunnitelmani antaa tälle kissalle rauhallinen elämän loppu epäonnistui, mutta olen iloinen, että tein sen.

Julia kertoo, ettei ikä tunnu vaikuttaneen kissaan lainkaan. Nainen toivoo, että hänen tarinansa rohkaisi muitakin adoptoimaan vanhempia lemmikkejä.

"Paras tarina ikinä"

Kissan tarinan alun perin Redditissä jakanut Julia sai tuhannet ihmiset reagoimaan sydäntälämmittävään tarinaan.

– Rakastan tätä tarinaa. Toivoisin, että useammat ihmiset adoptoisivat vanhempia lemmikkejä, kommentoi eräs.

– Rakastan tätä! Kärsivällisyytesi on eeppistä ja seniorikissallasi on ehdottomasti parempi elämä kuin mitä sillä olisi ollut eläinsuojassa, totesi toinen.

– Tämä on paras tarina ikinä! Olen niin iloinen, että löysitte toisenne, ilakoi kolmas.

Julia julkaisi kissan koko tarinan Redditissä. Jos julkaisu ei näy, voit katsoa sen täältä.

Katso myös: Kun Heli lähti viemään roskia, Mauri-kissa jäi hetkeksi yksin – lohduton reaktio

Heli lähti viemään roskia ja jätti Maurin hetkeksi yksin – kissalta koskettava reaktio 0:16
Kissan koskettava reaktio sulattaa paatuneimmankin sydämen.

Lue myös:

    Uusimmat