Mainos

Kirkon vahtimestari kyllästyi – kääri väärin pysäköidyn auton kelmulla: "Yritettiin hoitaa pehmein keinoin, mutta ei tehonnut"

Tapiolan kirkon ylivahtimestari Antti Ruuskanen kyllästyi eilen aamupäivällä lopullisesti Audi-kuskiin, joka on jo pitkään pysäköinyt autonsa virheellisesti kirkon asiakaspaikoille.

Kirkon pihassa on muutamia ilmaisia asiakaspysäköintipaikkoja, ja yksi autoilija on jo pitkään käyttänyt parkkipaikkaa virheellisesti.

– Käsittääkseni se on ollut ihan työpaikkapysäköintiä. Sama auto on ilmaantunut kirkon parkkipaikalle aina aamulla ja seissyt siinä päivän. Auton omistaja tai kuljettaja on ehkä jossain lähistöllä töissä, Ruuskanen arvelee.

– Se on jatkunut parina kolmena päivänä viikossa monen viikon ajan. Kokemuksia tästä autosta on jo vuoden takaa.

Paperilaput löytyivät aina maasta

Ilmainen parkkipaikka on tarkoitettu kirkossa asioiville ihmisille. Seurakunnalla ei ole sakotusoikeutta eikä alue ole kaupungin tai yksityisen parkkifirman valvonnassa.

Virheellisesti pysäköityyn autoon on jätetty vahtimestarin mukaan lukuisia kertoja tuulilasiin paperilappu, jossa on kerrottu, että parkkipaikka on tarkoitettu vain kirkossa asioiville.

Joka kerta lappu on kuitenkin löytynyt maasta ja auto on tullut aina takaisin.

– Tätä on yritetty hoitaa pehmeillä keinoilla, mutta se ei ole tehonnut, Ruuskanen sanoo.

Seurakunnasta on myös selvitetty Audin omistaja, mutta hänelle ei löydy puhelinnumeroa.

Eilen ylivahtimestari otti kovemmat keinot käyttöön.

Ensin hän yritti kiinnittää auton jokaiseen ikkunaan kieltolapun. Paperit eivät kuitenkaan pysyneet ikkunoissa, joten Ruuskanen haki avuksi kelmurullan.

Hän kietoi paperit kiinni auton kylkiin ja ikkunoihin kelmun avulla.

– Lähdin tällaiseen kiinnitysratkaisuun, kun paperit eivät muuten pysyneet. Lopputuloksesta tuli provokatiivisempi kuin olin ajatellut.

Muovikuorrutettu auto hävisi pihasta

Ruuskanen ei ollut eilen paikalla näkemässä, kun Audi-kuski saapui autolleen ja näki muovikuorrutuksen. Auto oli kuitenkin hävinnyt pihasta eikä paperilappuja tai kelmuakaan löytynyt tällä kertaa maasta.

– Kuljettajasta ei ole kuulunut mitään eikä auto ole tänään parkissa pihalla. Sitä vähän jännäsin, että vieläkö hän tulee, mutta ei ole näkynyt.

Ruuskanen on saanut ideastaan lähinnä kiitosta ja myönteistä palautetta kirkon henkilökunnalta.

– Työyhteisö on kokenut positiivisena sen, jos asia saadaan viimein ratkaistua.

Tapiolassa on Ruuskasen mukaan valtavasti parkkipaikkoja, mutta suurin osa on maksullisia.

– Kirkon parkkipaikan käyttäminen tällä tavalla vie tilan heiltä, jotka oikeasti tarvitsevat paikkaa. Toivotaan, että tilanne nyt ratkeaa.

Asiasta uutisoi ensimmäisenä Helsingin Sanomat.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.