Kirkon lasimaalauksesta bongattiin härski yksityiskohta – tätä taiteilija tuskin tarkoitti: ”Mitä Maria oikein pitelee kädessään?”

Pyllistelevä halloween-pihakoriste aiheutti hässäkän naapurustossa 1:11
Pyllyä näyttävä halloween-koriste tyrmistytti naapurustossa Yhdysvalloissa.

Härskiksi nähty yksityiskohta kirkon lasimaalauksessa on kirvoittanut Twitterissä hurttia huumoria, kertoo muun muassa Mirror UK.

Lasimaalaukset ovat yleisiä kirkoissa. Kuten uskonnolliseen yhteyteen sopii, maalauksissa esiintyy monesti pyhimyksiä ja uskonnollisia merkkihahmoja. Eräs lasimaalaus saa pohtimaan, millaisessa arvossa taitelija on heitä pitänyt.

Twitterissä käyttäjä @Rosieviw on jakanut kuvan tuntemattomassa kirkossa olevasta lasimaalauksesta. Siinä Neitsyt Maria pitää sylissään poikaansa Jeesusta ristiinnaulitsemisen jälkeen. Kuvan ottaneen mielestä lasimaalauksessa on kuitenkin jotain hämmentävää – ja varsin härskiä. Katsojan silmissä voi vaikuttaa siltä, että ilmeisesti jalan varjostukseksi tarkoitettu tummempi osa onkin itseasiassa Jeesuksen itsensä penis.

Jos twiitti ei näy, voit avata sen tästä.

– Mitä Maria oikein pitelee kädessään? kuvan jakanut nainen pohtii twiitissään.

Lasimaalauksesta revittiin varsin epäpyhää huumoria

Irstaiden silmälasien läpi katsottuna lasimaalauksessa voi tosiaan nähdä kuin Maria pitäisi kiinni neitseellisesti syntyneen poikansa peniksestä. Tämä on saanut somekäyttäjät heittämään hurttia huumoria.

– Toinen tuleminen? eräs twiittiä kommentoinut irvailee.

– Selvästi hänen kolmas jalkansa, toinen heittää.

– Hän nousee, kolmas veistelee.

Eräs Twitter-käyttäjä on jakanut oman härskin lasimaalauslöydöksensä. Siinä voi nähdä – noh – kuin Johannes Kastajalle annettaisiin oraaliseksiä.

Jos twiitti ei näy, voit avata sen tästä.

Taide on selvästi tulkinnanvaraista ja katsojan silmissä.

Lue myös:

    Uusimmat