Mainos

Kirkkonummella kuvattu mysteerieläin herättää hilpeyttä somessa: Vuohi, alpakka – vai yksisarvinen?

Facebookin luontosivuilla on tällä viikolla arvuuteltu kiivaasti mikä on ylläolevissa kuvissa oleva valkoinen eläin. Erikoisen näköisen eläimen kuvasi Natasha Valtonen Porkkalassa.

– Näin erikoisen näköisen valkoisen eläimen ja otin siitä kuvan. Pyysin vielä kaveriani ottamaan eläimestä toisen kuvan, kun hän meni saman paikan ohi. Eläimellä oli karkea karva ja siinä oli ruskeita pilkkuja, joten en usko sen olevan minkään eläimen albiino, Natasha Valtonen sanoo.

Hänen äitinsä Ansku Valtonen halusi selvittää asian perin pohjin ja laittoi kuvan muutamaan Facebookin luontoryhmään sekä karkurit-sivustolle.

– Ajattelin, että jos kyseessä on vaikkapa jonkun lemmikkivuohi, niin se löytäisi omistajalleen, Ansku Valtonen sanoo.

Arvauksia eläimen alkuperästä alkoi sadella.

– Sitä on arvattu alpakaksi, lampaaksi, lampaan ja jäniksen risteymäksi sekä albiinoporoksi. Eräs arveli, että kyseessä on varmaankin yksisarvinen, jonka sarvi on pudonnut, Valtonen nauraa.

Yksi vinkeistä vakuutti Valtosen, ja hän pitää mysteeriä nyt ratkaistuna.

– Eräs henkilö sanoi, että kyseessä on valkoinen peura, joka asustaa hänen mökkinsä lähellä. 

Riistakeskuksesta arvioidaan MTV Uutisille, että kuvan perusteella kyseessä saattaisi olla vanha kuusipeurauros, jolla on epätyypillinen väritys. 

Riistakeskuksesta kerrotaan, että kuusipeuroja esiintyy valkoisena, vaaleanruskeana, tummanruskeana, mustana sekä näiden värien välimuotona.

Mainos

Lisää aiheesta

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.