Nurmijärveläinen Terhi oli raivaamassa tonttia, kun teki karmivan löydön tyhjillään olleesta huvilasta – talossa odotti kaksi eläinmuumiota: "Mietin, mikä saa ihmisen hylkäämään lemmikkinsä"

Nurmijärveläinen Terhi Suonpää oli auttamassa ystäväänsä tämän haltuun päätyneen huvilatontin raivaustöissä, kun törmäsi poikkeukselliseen löytöön.

Kesken töiden hänen ystävänsä ilmoitti, että sisällä talossa odotti muumioitunut eläin. Etsinnöissä muumioita löytyi toinenkin, ja luontoihmisenä Suonpää päätti julkaista kuvat Facebookissa selvittääkseen, mistä eläimistä oli kyse.

Pienempi ja isompi eläin

Toinen muumioista on pienehkö, ja moni Facebookissa kuvan nähneen on tunnistanut sen oravaksi.

Sen sijaan isompi koiramainen eläin on herättänyt enemmän pohdintoja, ja erimielisyyttä on siitä, onko kyseessä supikoiran tai näätäeläimen kaltainen villieläin vai kesykoira.

– Kyllä se oli todella kiinnostavaa! Samalla myös karmivaa, kun mietin, että mikä saa ihmisen hylkäämään lemmikkinsä. Mikäli kyseessä on koira, kuten itse arvelin, niin onhan se aivan järkyttävää, että joku jättää sen kuolemaan, Suonpää pohtii.

– Pahalle tuntuu oli mikä eläin tahansa. Olisi kyllä todella mielenkiintoista tietää varmuudella mitkä lajit ovat kyseessä.

Jos suurempi eläimistä tosiaan varmistuu koiraksi, on Suonpää suunnitellut yrittävänsä saada lainaan sirunlukijan, jotta voisi tarkistaa onko eläin sirutettu. Kyseessähän saattaisi olla jonkun kadonnut lemmikkieläin, joka olisi sitten päättänyt päivänsä Kirkkonummella.

Asiantuntija ymmällään

Luonnonvarakeskuksen professori Heikki Henttonen ei osaa kuvien perusteella suoralta kädeltä sanoa, mitkä eläimet ovat kyseessä. 

– Ruskea eläin saattaa olla orava, mutta oikeanpuolisesta en mene varmuudella sanomaan. Petoeläin kuitenkin kulma- ja muista hampaista päätellen.

Henttonen pitää mahdollisena Suonpään pohdintaa siitä, että isompi eläin voisi olla koira. Hän kertoo näyttäneensä kuvia parille kollegalleen, joiden mukaan kuollut eläin on mitä ilmeisimmin ollut nuori tai jopa pentu. 

 – Voi olla koira, mutta miksei kettukin, hän tuumaa. 

Lue myös:

    Uusimmat