Mainos

Kirkkonummella hylättiin 23 ennakkoääntä – Vaalijohtaja: Teoriassa heidän on vielä mahdollista äänestää

Ilta Sanomat kertoi aiemmin tänään Kirkkonummella hylätyistä ennakkoäänistä. Kirkkonummella keskusvaalilautakunta hylkäsi yhteensä 23 ennakkoääntä, sillä ennakkoäänen lähetekirjeitä ei ollut allekirjoitettu.

–  Vaalivirkailijan pitäisi viimekädessä varmistaa, että äänestäjä allekirjoittaa lähetekirjeen, toteaa vaalijohtaja Arto Jääskeläinen oikeusministeriöstä.

Kirkkonummen keskusvaalilautakunnan sihteeri Ulla Gahmberg kertoo, että vastaavanlaiset hylkäämiset eivät ole tavattomia ja niitä tulee aina ilmi vaalien yhteydessä, mutta tänä vuonna aavistuksen enemmän.

– Äänestäjiä on paljon, ja jotkut asiat vievät esimerkiksi iäkkäämpien ihmisten huomion äänestyspaikalla. Siinä ei sitten aina huomata, että se allekirjoituksen pyytäminen on todella tärkeää, Gahmberg kertoo.

Gahmberg kertoo, että saatekirjeessä on selkeät ohjeet äänestäjälle, mutta virkailijan tehtäviin kuuluu varmistaa, että kaikki on tehty oikein.

Gahmberg maintsee, että he ovat juuri olleet yhteydessä oikeusministeriön vaalitukeen.

– Jätimme pyynnön, että onko meillä mahdollista olla yhteydessä hylättyjen äänten antajiin. Toivomme, että tavalla tai toisella saamme heihin yhteyden ja he pääsisivät vielä tänään sunnuntaina antamaan äänensä. Odotamme vielä ohjeita oikeusministeriöstä, Gahmberg kertoo.

Arto Jääskeläinen kertoo, että Kirkkonummella voidaan nyt käyttää oman harkintaa siihen, ollaanko äänestäjiin yhteydessä vai ei.

– Teoriassa heillä on vielä mahdollisuus äänestää. Ei vaalivirkailijoita yhteydenotosta linnaan laiteta ja me emme sitä kiellä, Jääskeläinen toteaa.

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja