Mainos

Kirkko järjestää majoitusta kodittomille koko talven: "Tarjolla teetä ja korppua"

Helsinkiläiskirkot aikovat majoittaa kodittomia koko talvikauden ajan. Ensimmäistä kertaa ovet aukeavat tänä yönä.

Lauttasaaren kirkkoherra Juha Rintamäki odottaa jännityksellä illalla alkavaa kodittomien majoittamista Lauttasaaren kirkossa. Tässä vaiheessa ei vielä tiedetä, kuinka moni koditon kirkolle saapuu, kun ovet avataan ensimmäistä kertaa.

– Helsingissä arvioidaan olevan jopa 4000 koditonta. Sen lisäksi on useita satoja romanialaista sekä paperittomiksi jääneitä turvapaikanhakijoita. Tänään illalla selviää, moniko heistä tähän tilausuuteen voi tarttua.

2:10

Helsingin seurakunnat aikovat majoittaa kodittomia koko talvikauden ajan. Majoittamisesta vastaa viikon kerrallaan yksi helsinkiläinen seurakunta.

Kirkkoherra uskoo, että järjestys säilyy eikä kirkon portaille ole tulossa alkometrejä. Sen sijaan tarjolla on teetä ja korppua.

– Pyrimme turvaamaan heille rauhallisen yön ja unen. Viranomaisten kanssa on käyty läpi se, miten tällaisia tilapäismajoituksia hoidetaan.

"Vapaaehtoisina on niitä, jotka olivat vuosi sitten itse majoituksessa"

Apuna majoituksen järjestämisessä on satoja vapaaehtoisia. Osa on sellaisia, jotka ovat olleet itse aiemmin kirkon majoituksessa.

– Meillä on viime syksyltä kokemuksia turvapaikanhakijoiden majoittamisesta seurakunnan tiloissa silloin kun vastaanottokeskukset täyttyivät nopeasti.

– Nyt on hienosti niitä ihmisiä vapaaehtoisina, jotka olivat vuosi sitten Lauttasaaren kirkon lattialla majoituksessa. Heitä on valvomisvuoroissa tulevina öinä.

MTV Uutisten kyselyssä neljäsosa papeista olisi valmis antamaan suojelua myös kielteisen turvapaikkapäätöksen saaneille henkilöille. Rintamäki uskoo, että asiassa löytyy yhteisymmärrys.

– Meillä on tulossa tilanne, jossa tulee tarkasti miettiä, miten paperittomat ilman turvapaikkaa jääneet selviytyvät Suomessa. Toivon että tähän asiaan löytyy yhteinen ratkaisu tänään, kun sisäministeri Paula Risikko tapaa piispoja.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.