Mainos

Kirkko hyväksyy hedelmällisyyshoidon aviopareille

Evankelis-luterilaisen kirkon kirkkohallitus hyväksyy vieraiden sukusolujen käytön hedelmällisyyshoidossa. Lausunto merkitsee muutosta kirkon kantaan. Piispainkokous katsoi vielä vuonna 1995, ettei kirkon opetus perheestä ja avioliitosta salli luovuttajien sukusolujen käyttöä. Nyt kirkko korostaa biologisen vanhemmuuden sijasta sosiaalista vanhemmuutta.

Kirkkohallitus lausuu kantansa asiasta oikeusministeriön työryhmälle, joka esitti hiljattain uutta lakia hedelmöityshoidoista. Kirkon mielestä hedelmöityshoidot tulisi kuitenkin sallia vain avioliitossa eläville, sillä yhteiskunnan tulee tukea lapsen oikeutta sekä isään että äitiin.

Vaikka sosiaalinen vanhemmuus onkin tärkeää, kirkko vastustaa sitä, että lapsi saisi 18 vuotta täytettyään vain nimettömän henkilökuvauksen, joka sisältäisi luovuttajan itsestään laatiman kirjallisen selvityksen. Kirkon mukaan on toivottavaa, että lapsi saa tuolloin tiedon luovuttajan henkilöllisyydestä. Lopuksi kirkkohallitus toteaa, että hedelmällisyyshoitojen rinnalle olisi nostettava adoptio todellisena vaihtoehtona.

Sen lisäksi kaikkea, mihin lääketiede pystyy, ei myöskään tarvitse eikä ole syytä tehdä. Nöyrtyminen elämän edessä voi joskus merkitä suostumista lapsettomuuteen ja elämän sisällön löytymistä muista tehtävistä, kirkko muistuttaa.
(STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.