Mainos

Kirkas tulipallo ja voimakkaita räjähdyksiä Lapin taivaalla – meteoriitiksi paljastunut valoilmiö pelästytti pelastuslaitoksellakin

Pohjois-Suomen taivaalla näkynyt palava esine pelästytti Lapissa niin kansalaisia kuin pelastuslaitoksen. Valoilmiön takana oli mitä ilmeisesti meteoriitti. Videolla nähdään Johannes Karhulan maastokameran kuvaa YouTubessa.

Lapin pelastuslaitos sai tänään illalla puoli seitsemän jälkeen useita ilmoituksia palavasta esineestä taivaalta. Samassa yhteydessä raportoitiin useista erillisistä voimakkaista räjähdysäänistä.

– Näin monta ilmoitusta palavasta esineestä taivaalla nosti asian suhteen täyden valmiuden ja olimme isosti lähdössä liikkeelle, Inarin palopäällikkö Jukka Harmanen Lapin pelastuslaitokselta kertoo.

Härmänen kertoo, että muun muassa amerikkalaiset isot lentokoneet lentävät juuri Ivalon yli ja pahimpaan on tällaisessa tilanteessa aina varauduttava.

– Kyllä se aina säväyttää kun hätäkeskukseen useita ilmoituksista suuresta palavasta esineestä tulee.

Varsin nopeasti pelastuslaitos sai kuitenkin huojentavan tiedon lentopelastuskeskukselta, että koneita ei ole kadoksissa ja kyse on meteoriitistä.

Myös esimerkiksi Taivaanvahti -sivustolle on tullut useita ilmoituksia ja havaintoja samaisesta valoilmiöstä. 

Palopäällikkö Harmasen mukaan tiedossa ei ole mihin mahdollinen meteoriitti on iskeytynyt. 

– Ilmeisesti havaintoja on tullut hyvin laajalta alueelta. Se voi aivan hyvin olla lentänyt Suomen ulkopuolellekin, Harmanen sanoo. 

Jutusta korjattu 17.11. kello 10.55 Inarin palopäällikön nimi, joka on Harmanen, ei Härmänen, kuten se oli aiemmin virheellisesti kirjoitettu.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.