Ensin tippuivat tulipallot, nyt itärajalla huolta herättivät pamahdukset: Kunnanjohtaja rauhoittelee jokakeväisestä ilmiöstä huolestuneita asukkaita

Ympäri Suomen nähty tulipallo tallentui kojelautakameraan Helsingissä –"Näkeekö tuollaista uudelleen elämänsä aikana" 0:26
Ympäri Suomen nähty tulipallo tallentui kojelautakameraan Helsingissä – "Näkeekö tuollaista uudelleen elämänsä aikana?"

Suomussalmella kuuluvat pamahdukset ovat herättäneet voimakasta huolta kuntalaisissa. Suomussalmi sijaitsee lähellä itärajaa.

Mystisestä paukkeesta yhteydenottoja saanut Kainuun rajavartiosto kertoo Twitterissä, että äänet todennäköisimmin johtuvat alueen vesistöjen jäistä. Viranomaiset ovat käyneet paikan päällä havainnoimassa tilannetta.

Jos twiitti ei näy, katso se tästä.

Myös Suomussalmen kunnanjohtaja Erno Heikkinen on tietoinen alueella huolta herättäneestä luonnonilmiöstä. Heikkinen ei näe jokavuotisessa ilmiössä sinänsä mitään ihmeellistä, mutta ymmärtää asiasta nousseen huolen.

– Viesti, mitä koko ajan välitetään Rajavartiostolta ja maan johdolta on, että Suomeen ei tällä hetkellä kohdistu mitään sotilaallista uhkaa, Heikkinen rauhoittelee.

– Kunta ja rajavartiolaitos pitää aktiivisesti yhteyttä, joten sillä lailla tilannekuva on hyvin tiedossa.

Heikkisen mukaan ihmiset ovat toimineet täysin oikein ottaessaan yhteyttä Rajavartiostoon ja hätäkeskukseen.

– Jos tuntuu, että siellä on jotain epäilyttävää, niin on hyvä ottaa viranomaisiin yhteyttä. Sitä vartenhan meillä on esimerkiksi Rajavartioston tehtävänä rajojen turvallisuuden takaaminen.

Alkuviikolla Suomussalmella ja muualla Suomessa tehtiin havaintoja putoavista tulipalloista.




Lue myös:

    Uusimmat