Ympäri Suomen nähty tulipallo tallentui kojelautakameraan Helsingissä – "Näkeekö tuollaista uudelleen elämänsä aikana?"

Ympäri Suomen nähty tulipallo tallentui kojelautakameraan Helsingissä –"Näkeekö tuollaista uudelleen elämänsä aikana" 0:26
Tulipallo tallentui kojelautakameraan Helsingissä.

Ympäri Suomen todistettu näyttävä tulipallo tallentui useisiin kameroihin eri puolilla maata. Yksi niistä oli Pohjois-Helsingissä Torpparinmäen ja Paloheinän välimaastossa autoilleen Lauri Rauhasen kojelautakamera.

Helsinkiläinen Lauri Rauhanen kertoo, että kyse oli hänestä selkeästä tulipallosta, jonka liekit näkyivät vahvasti. Silminnäkijän näkökulmasta kappale olisi voinut olla lähellä, mutta eri puolilta Suomea tulleiden havaintojen perusteella Rauhanen on siinä käsityksessä, että taivaalta tullut kappale on voinut olla huomattavasti kauempanakin kuin miltä katsojasta näytti. Hän pohtiikin, kuinka suuresta kappaleesta lopulta on kyse.

Tulipallo oli hänen havaintojensa mukaan selkeästi keltainen ja huomattavan kirkas.

– Se oli makea juttu, oikein poikkeuksellinen. Se tuli aika hitaasti alas, tavalliset tähdenlennot vain vilahtavat, hän kommentoi.

Aiemmin Rauhasen kojelautakameraan on tallentunut tähdenlento, mutta näin poikkeuksellista havaintoa hän ei ole aiemmin nähnyt.

– En tiedä, näkeekö tuollaista uudelleen elämänsä aikana, hän pohtii.

Tämä taivaalla loistanut tulipallo on aiheuttanut hämmennystä eri puolilla Suomea – Ursan tiedottaja kertoo, mistä on kyse 1:36

Mikä mystinen tulipallo oli? Ursan tiedottaja kertoo videolla, mistä on kyse.

Lue myös:

    Uusimmat