Mainos

Kirjeenvaihtajan kommentti: Yhdestä asiasta Trump ja Bannon ovat samaa mieltä – Trumpin perhe on pulassa

3:36

Presidentti Donald Trump puhui lämpimästi entisestä päästrategistaan Steve Bannonista vielä lokakuussa Valkoisen talon ruusupuutarhassa: “Minulla on erittäin hyvä suhde Steve Bannonin kanssa. Steve on ollut ystäväni pitkään, pidän hänestä kovasti”. Trumpin äänensävy kuitenkin muuttui, kun Bannon aloitti hänen lähipiirinsä kritisoimisen. “Bannon on menettänyt järkensä. Hänellä (Bannonilla) ei ollut voiton kanssa mitään tekemistä”.

Tämä on tuttu kaava, jota Trump käyttää, kun yhteistyö ei suju hänen haluamalla tavalla. Trumpin yksi strategia onkin hoitaa kaaos toisella kaaoksella. Bannonin uhkailu oikeusjutulla antaa kuitenkin viitteitä, että Bannon saattoi puhua totta.

Yksi vakavimmista väitteistä on se, kun Bannon syyttää Trumpin vanhinta poikaa Donald Trump Junioria ja vävyä Jared Kushneria maanpetturuudesta. Trump Jr. neuvottelikin Kremliä lähellä olevan asianajajan kanssa vaalikampanjan alla ja valehteli tapaamisesta. Pian julkaistavassa kirjassa Bannonin väitetään sanovan myös seuraava kiinnostava lause: “Kaikessa tässä on kyse rahanpesusta”.

Lause on kirjan tekijän Michael Wolffin mukaan suoraan Bannonin suusta. Bannon kiistää sanomisensa, mutta toimittajalla kerrotaan olevan keskustelut nauhalla. Wolff väittää kirjassaan eri haastatteluihin vedoten, ettei Trump oikeasti halunnut presidentiksi, minkä vuoksi lähipiiri ei keskittynyt peittelemään jälkiään. Bannonin mukaan kampanjan aikana erityisesti Kushnerin liiketoimet ovat epäilyttäviä.

Venäjä-tutkintaa johtava Robert Muellerin tiedetään olevan kiinnostunut Trumpin lähipiiristä ja entinen neuvonantaja Paul Manafort sai jo syytteen rahanpesusta. Kirjan mukaan Bannonin ennustus Trumpin perheelle ei olekaan hyvä. “He istuvat rannalla ja yrittävät pysäyttää hirmumyrskyä”, Wolff kirjoittaa Bannonin sanoneen.

Trump taitaa tietää sen itsekin. Ei olekaan ihme, että Trump yrittää hiljentää sekä Bannonin että koko kirjan.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.