Trumpin lakimies yrittää estää kohukirjan julkaisun – kirjassa väitteitä maanpetoksesta sekä siitä, että Trump halusi hävitä vaalit

Trump uhkaa Bannonia lakitoimilla 3:13

Presidentti Donald Trumpin henkilökohtainen lakimies Charles Harder aikoo estää Michael Wolffin kirjoittaman “Fire and Fury: Inside the Trump White House” -kirjan julkaisun.

Kirja on tarkoitus julkaista ensi tiistaina.

Harderin mukaan myös oikeustoimet presidentti Donald Trumpin entistä neuvonantajaa Steve Bannonia kohtaan ovat ”vääjäämättömiä”.

Presidentti Trump on jo aiemmin uhannut Bannonia oikeustoimilla niistä väitteistä, joita Bannon esittää kirjassa. Bannon muun muassa syyttää kirjassa presidentin poikaa Donald Trump Junioria maanpetoksesta.

Bannonin mielestä Trump Juniorin tapaaminen kesäkuussa 2016 venäläisten kanssa oli isänmaan petturuutta.

New Yorkissa järjestetyssä tapaamisessa, joka järjestettiin sen jälkeen kun venäläiset olivat luvanneet tarjota presidenttiehdokas Hillary Clintonia vahingoittavaa tietoa, olivat läsnä myös presidentin tyttären mies Jared Kushner ja sen aikainen kampanjapäällikkö Paul Manafort.

Presidentti Trump on kommentoinut Bannonin näkemystä todeten, että tämä on menettänyt järkensä.

Kirjassa väitetään myös, ettei Donald Trump ei uskonut voittavansa Yhdysvaltain presidentinvaaleja ja hän kauhistui valinnasta.

Trumpin poika, Donald Trump Jr. kertoi kaverilleen, että hänen isänsä oli kuin aaveen nähnyt. 

– Melania itki, eivätkä ne olleet onnen kyyneleitä, kirjassa kerrotaan New York Magazinen mukaan. 

Katkelmia kirjasta ovat jo julkaisseet New York Magazinen lisäksi Guardian ja The Washington Post.

Toimittaja Michael Wolffin kirjassa väitetään myös Trumpin aluksi kauhistuneen siitä, että hänet valittiin presidentiksi.


Lue myös:

    Uusimmat