Mainos

Kirjeenvaihtajan kommentti: Tillerson pääsi kärsimyksistään, tilalle kidutusta kannattava Trump-mies

6:03

Kun Rex Tillerson nimitti presidentti Trumpia ääliöksi kuukausia sitten, tiesimme, että hänen päivänsä ulkoministerinä ovat luetut.

Tillersonin ja Trumpin eripura on niin kitkerää, etteivät miehet pääse julkisuudessa sopuun edes potkujen ajankohdasta. Valkoisen talon mukaan Tillersonia pyydettiin väistymään jo perjantaina. Ulkoministeriön lausunnon mukaan Tillerson luki potkuista tänään Twitteristä.

Juttu jatkuu kuvan jälkeen.

Tillersonin harmiksi on sanottava, että hän oli harvinaisen epäonnistunut ulkoministeri. Hän ei vastustanut oman ministeriönsä budjetin leikkauksia, oli eristäytynyt eikä nauttinut presidentin luottamusta. Trumpin harmiksi on todettava, että hänen kaoottisessa hallinnossa kokeneemmankin diplomaatin olisi vaikea onnistua.

Trumpista Tillerson oli liian pehmo ja CIA:n johtajan Mike Pompeon maine on aggressiivisempi. Trump sanoi tänään itsekin, että Pompeo myötäilee hänen ajatuksiaan enemmän kuin Tillerson.

Konservatiivina tunnettu Pompeo on kritisoinut Iranin ydinsopimusta, kannattaa kyseenalaisen Guantanamon vankilan ylläpitoa ja puolustaa kidutusta. Kaikki edellisessä listassa ovat linjassa Trumpin näkemyksien kanssa. Trumpin mieleen on erityisesti Pompeon lausunnot siitä, kuinka vähän Venäjä olisi vaikuttanut vaalien lopputulokseen.

Mikäli senaatti vahvistaa Pompeon nimityksen, hänen voi kaikin tavoin olettaa olevan tehokkaampi ulkoministeri kuin Tillersonin. Trumpin politiikan arvostelijat kuitenkin pelkäävät, että hän on liikaa Trump-mies ja presidentin ajatuksille on yhä vähemmän kyseenalaistajia.

0:47

3:54

1:39

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.