Mainos

Trump erotti ulkoministeri Tillersonin – tilalle CIA-pomo: "Onnittelut kaikille!"

0:47

Yhdysvaltain presidentti Donald Trump on erottanut ulkoministeri Rex Tillersonin, kertovat useat yhdysvaltalaismediat.

Oheiselta videolta voit katsoa ensireaktiot Yhdysvalloista erottamisuutisen jälkeen.

Trump korvaa Tillersonin keskustiedustelupalvelu CIA:n päälliköllä Mike Pompeolla.

Trump kertoi asiasta Twitterissä.

– (Mike Pompeo) tulee tekemään fantastista työtä. Kiitos Rex Tillersonille palveluksistasi. Gina Haspelista tulee CIA:n johtaja ensimmäisenä naisena historiassa. Onnittelut kaikille!, Trump twiittasi.

Valkoisen talon lausunnon mukaan Trump on vakuuttunut, että Pompeo on sopiva tulevaan tehtäväänsä. Valkoisen talon virkamies kertoo Reutersille, että Trump halusi ulkoministeriöön uuden ryhmän ennen Pohjois-Korea-neuvotteluja sekä lukuisia eri kauppaneuvotteluja.

ABC News kertoo, että Trump oli pyytänyt Tillersonia jättäytymään tehtävästään viime perjantaina. Valkoisen talon virkamies kertoi medialle haastattelussa, että päätös Tillersonin erottamiseen ei tullut yhden tapauksen vuoksi.

Trumpin ja Tillersonin välit ovat olleet myrskyisät menneisyydessä. Yksi julkisimmista kahakoista syntyi, kun Tillersonin kerrottiin kutsuneen presidentti Donald Trumpia ääliöksi.

Tillerson otti maanantaina kantaa Britanniassa tapahtuneen ex-kaksoisagentin murhan yritykseen ja syytti Venäjää hermomyrkkyiskusta. Tätä edelsi episodi, jossa Valkoisen talon sihteeri Sarah Sanders ei halunnut esittää julkisesti Venäjää syylliseksi tapauksesta, Reuters kertoo. 

Video: Tillerson vannoi virkavalansa viime vuoden helmikuussa.

0:41

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.