Mainos

Kirjapaljastus Erkki Tuomiojan ja Sauli Niinistön räiskyvästä riidasta: "Minähän v**tuilen missä ja koska vaan kenelle haluan" – "Minä myös v**tuilen vastaan"

10:36

Erkki Tuomiojan (sd.) vuosista 1998–2000 kertova päiväkirja avaa poliitikon elämää monelta kantilta. Merkinnöistä tulee selvästi esille esimerkiksi pitkäaikainen vastakkainasettelu kokoomuksen Sauli Niinistöä vastaan.

Erkki Tuomioja vieraili MTV:n Uutisextrassa kuun alussa. Katso video!

Tuomioja myöntää jo julkaisuun kirjoitetuissa alkusanoissa, että erilaiset tilanteet ovat kirvoittaneet häneltä varsin kriittisiä kommentteja Sauli Niinistöstä.

Kaksinkamppailu kehkeytyy päiväkirjan perusteella todella tiukaksi sananvaihdoksi 6. toukokuuta vuonna 1999.

Eduskunnan televisioidulla kyselytunnilla käsitellään Nesteen Jukka Viinasen eläkesopimusta.

– Täysin tarpeettoman soraäänen tuo vain Niinistö, joka pomppaa ylös vittuillakseen poliitikoista koostuville hn:ille [hallintoneuvostoille], joilla hänen mielestään ei ole mitään virkaa, Tuomioja kuvailee päiväkirjassaan.

Kyselytunnin päätyttyä tilanne jatkuu kahden kesken.

– Heti kyselytunnin jälkeen sanon Niinistölle, että pidin hänen osuuttaan Viinas-keskusteluun halpahintaisena ja harvinaisen asiattomana, mihin hän toteaa ominaiseen tyyliinsä, että ”minähän vittuilen missä ja koska vaan kenelle haluan”. Mihin minä, että ”minä myös vittuilen vastaan”, Tuomioja kuvailee.

Erittäin rankkaa tekstiä Niinistöstä

Seuraavana päivänä Niinistö on Tuomiojan mukaan käynyt hämillisenä tiedustelemassa, "ei kai eilisestä jäänyt mitään vammoja". Tästä myös Tuomiojan päiväkirja Ei kai eilisestä jäänyt vammoja on saanut nimensä.

Myöhemmissäkin yhteyksissä Tuomioja kuitenkin kirjoittaa Niinistöstä hyvin turhautuneen oloisena.

– Esitys menee kirjan mukaan kun Niinistö enemmän tai vähemmän töykeästi ja vittuilujen säestämänä torjuu kaikki muutosesitykset, Tuomioja kirjoittaa hallituspalaverista pari viikkoa myöhemmin.

– Niinistö oli yllättävän hyvällä tuulella, hän ei lainkaan haukkunut, huutanut eikä vittuillut, kuten tavallisesti, Tuomioja puolestaan sanailee heinäkuisten keskustelujen jälkeen.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.