IL uutuuskirjasta: Sauli Niinistön ja kansanedustajan sanaharkka yltyi käsirysyksi eduskunnan kuppilassa – presidentti Niinistö ei kommentoi väitteitä

Parhaat palat presidentti Niinistön kyselytunnista 12:32
Katso tästä parhaat palat MTV Uutisten presidentti Niinistön kyselytunnista heinäkuulta!

Huutola kertoo kansanedustajana todistamastaan välikohtauksesta pian julkaistavassa elämäkerrassaan.

Matti Huutola toimi Vasemmistoliiton kansanedustajana vuosina 1998-2003 nykyisen presidentin Sauli Niinistön valtiovarainministerikaudella. Hän on toiminut SAK:n hallituksen varapuheenjohtajana ja järjestöjohtajana vuodesta 2004.

Ote on peräisin Vesa Sompin myöhemmin elokuussa ilmestyvästä kirjasta Matti Huutola – heikomman puolella (Otava).

Iltalehden nähtäväkseen saamassa otteessa kerrotaan, kuinka Huutola istui eduskunnan kuppilassa budjettineuvottelujen jälkeen poliitikan toimittaja Jaakko Hautamäen kanssa. Seuraan liittyi jossain vaiheessa myös valtiovarainministeri Niinistö.

– Niinistö vaikutti jo pöytään tullessaan ärtyneeltä. Budjettikeskustelu oli ilmeisesti ollut kriittistä ja aiheuttanut ärtymystä, Huutola kertoo Iltalehden siteeraamassa otteessa.

Keskustelun aikana Niinistö osoitti ärtyneisyyttä siihen, että Huutola oli aikeissa pitää puheen kirkkoon kuulumattoman ystävänsä hautajaisissa. Jossain vaiheessa Huutola siirtyi toiseen pöytään, ja tilalle istui hänen puoluetoverinsa Jorma Vokkolainen.

Niinistö ei rauhoittunut, ja jossain vaiheessa hänen ja Vokkolaisen välit kiristyivät.

– Väittely meni lopulta niin kiivaaksi, että Vokkolaiselta paloi pinna täysin. Hän alkoi uhitella kovaäänisesti, että Niinistölle tulee nyt lähtö, Huutola kertoo Iltalehden siteeraamassa otteessa. 

Nyrkinisku

Huutola riensi kiistakumppaneiden väliin ja sai Vokkolaiselta nyrkiniskun, joka oli tarkoitettu Niinistölle. Muu seurue erotti osapuolet lopulta toisistaan. 

MTV Uutisten haastattelema Somppi kertoo, että tieto välikohtauksesta perustuu yksinomaan Huutolan kertomukseen. Iltalehden lainauksessa mainitut Vokkolainen ja Hautamäki ovat jo edesmenneitä.

– En lähtenyt siitä enempää kyselemään, Somppi kertoo.

Hänellä ei ole tietoa, miten Iltalehti on saanut kyseisen otteen nähtäväkseen.

– Huutolalla on kirjassa erilaisia tarinoita, ja tämä on yksi pieni pala niistä.

Tasavallan presidentin kansliasta tiedotetaan MTV Uutisille, että presidentti Niinistö ei kommentoi kirjassa esitettyjä väitteitä. 

Lue myös:

    Uusimmat