Kirja: prinssit William ja Harry elivät vanhempiensa eron jälkeen kaksoiselämää – Dianan luona syötiin pikaruokaa farkuissa, Charlesin kanssa aamupalaakin puku päällä

4:13
Harrysta ja Meghanista kertovan kohudokumentin kolme ensimmäistä jaksoa julkaistiin – tämä oli sen suurin paljastus

Katie Nichollin tuoreen kirjan mukaan prinssit William ja Harry elivät kummankin vanhempansa luona hyvin erilaista elämää heidän avioeronsa jälkeen.

Kuningas Charles ja hänen ensimmäinen puolisonsa prinsessa Diana aloittivat asumuseron vuonna 1992, jonka jälkeen heidän lapsensa prinssit William ja Harry alkoivat jakaa aikaansa vanhempiensa kodeissa. Kuninkaalliskirjailija-toimittaja Katie Nicholl kertoo tuoreessa kirjassaan The New Royals: Queen Elizabeth's Legacy and the Future of the Crown, että Dianan ja Charlesin talouksissa oli hyvin vahvasti toisistaan poikkeavat käytännöt, mitä tuli nuorten prinssien arkeen. 

Charles asusteli tuohon aikaan St. Jamesin palatsissa ja Highgrovessa, kun taas Dianan koti oli Kensingtonin palatsissa, joten William ja Harry vuorottelivat näiden kolmen talouden välillä.  

Kun William ja Harry olivat isänsä Charlesin luona, pääsivät prinssiveljekset toteuttamaan erilaisia maalaisharrastuksia, kuten esimerkiksi metsästämistä ja ratsastamista. Arki Charlesin luona oli kuitenkin Nichollin kirjan mukaan varsin virallista, eikä Charles sallinut poikiensa pukeutua aamupalallekaan farkkuihin ja lenkkareihin, vaan Harryn ja Williamin oli sonnustauduttava pukuihin. 

– Hänellä (Charlesilla) oli lähestulkoon viktoriaaninen suhtautuminen tällaisiin asioihin. 

Elämä Dianan luona Kensingtonin palatsissa oli puolestaan hyvin erilaista. Siellä oli Nichollin mukaan vähemmän sääntöjä, ja veljekset saivat muun muassa syödä siellä pikaruokaa. 

– Vastapainona puolestaan, äitinsä kanssa he menivät elokuviin ja ravintoloihin, kävivät silloin tällöin hampurilaisilla McDonaldsilla, pelasivat tennistä ja pitivät hauskaa teemapuistoissa, kirjassa kerrotaan.

Prinsessa Dianan tiedetään vieneen lapsensa usein syömään Da Mario -nimiseen pizzeriaan, joka oli hänen suosikkinsa. Kyseinen pizzeria on yhä toiminnassa Lontoon Kensingtonissa. 

Charlesin ja Dianan avioero astui voimaan virallisesti vuonna 1996. Prinsessa Diana menehtyi seuraavana vuonna, elokuussa 1997 auto-onnettomuudessa Pariisissa. Hän oli kuollessaan 36-vuotias, ja äitinsä kuoleman aikaan William oli 15-vuotias, Harry 12-vuotias.

Dianan kuoleman jälkeen säännöt Charlesin kotitaloudessa höllenivät hieman, ja tämä luotti kirjan mukaan jopa liialti siihen, että William ja Harry huolehtisivat itsestään. Charles keskittyi tuohon aikaan erityisesti Camillaan, jonka kanssa oli ollut suhteessa jo vuosien ajan – avioliittonsakin aikana. Lapsilleen hän oli kuitenkin usein vaikeasti tavoitettavissa.

Kirjassa kerrotaan, että äitinsä menettäneet teiniprinssit kapinoivat, ja pitivät muun muassa Highgrovessa juhlia ystävilleen. Prinssi Harryn tiedetään käyttäneen alkoholia ja polttaneen tupakkaa jo 17-vuotiaana. 

– Pojat halusivat itsenäisyyttä ja saivat sitä todennäköisesti jopa liikaa, nimetön lähde kertoo kirjassa. 

Prinssi William asuu nykyään itse puolisonsa prinsessa Catherinen ja parin kolmen lapsen kanssa Kensingtonin palatsissa. Harry, hänen puolisonsa Meghan ja heidän kaksi lastaan asuvat Yhdysvaltojen Kaliforniassa. Prinssiveljesten välit ovat lähteiden mukaan olleet hyvin viileät sen tähden, että Harry vetäytyi kuninkaallisista velvollisuuksistaan vuonna 2020 ja on tämän jälkeen avautunut useaan otteeseen kuninkaallisen elämänsä vaikeuksista. 

Lähde: Insider

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja