Kuningas Charlesin kerrotaan antaneen prinssi Harrylle tiukan varoituksen – yhden kuninkaallisen rooli tulevassa kohukirjassa jäänee yllättävän pieneksi

4:13
Harrysta ja Meghanista kertovan kohudokumentin kolme ensimmäistä jaksoa julkaistiin – tämä oli niiden suurin paljastus

Charles on lähteiden mukaan loukkaantunut jo nyt Harryn avautumisista, ja kuninkaan kerrotaan esittäneen pojalleen hyvin tiukan linjauksen liittyen kuningatarpuoliso Camillaan.

Prinssi Harryn elämäkerta Spare julkaistaan tiistaina 10. tammikuuta. Daily Mailin lähteiden mukaan Harryn ja hänen isoveljensä prinssi Williamin välit olisivat "veitsen terällä" ennen elämäkerran julkaisua, jonka odotetaan olevan kohauttava. The Sunday Timesin lähteen mukaan William sekä hänen puolisonsa prinsessa Catherine joutuisivat kirjassa erityisesti Harryn avautumisen kohteeksi negatiivisella tavalla. Kirjassa olisi ennakkotietojen mukaan muun muassa yksityiskohtainen kuvaus veljesten kovasta riidasta. 

Lähteiden mukaan Harryn ja Williamin isän kuningas Charlesin osuus kirjassa olisi yllättävän hyvässä valossa esitetty. Toinen henkilö, jota ilmeisesti kirjassa ei juurikaan yllättäen käsitellä, on Charlesin vaimo ja Harryn äitipuoli kuningatarpuoliso Camilla. Lähteiden mukaan Charles olisi esittänyt Harrylle erittäin vakavan varoituksen olla tahraamatta hänen vaimonsa mainetta, jonka tämä on vuosien saatossa onnistunut rakentamaan. 

Camilla ei todellakaan ole lukeutunut suosituimpien kuninkaallisten joukkoon. 1990-luvulla Isossa-Britanniassa kohistiin, kun julkisuuteen vuoti skandaalitieto Charlesin ja Camillan salasuhteesta, vaikka Charles oli naimisissa lastensa äidin prinsessa Dianan kanssa.

Charles ja Diana erosivat lopulta virallisesti vuonna 1996 ja Diana menehtyi traagisesti auto-onnettomuudessa seuraavana vuonna. Camilla ja Charles menivät naimisiin vuonna 2005, mutta nykyisen kuningatarpuolison mainetta on vuosikausien ajan määrittänyt yksi modernin ajan kuuluisimmista salasuhteista. 

Lähteet kertovat, että Charles olisi jo nyt loukkaantunut tavasta, jolla Harry on kritisoinut häntä sekä muita kuninkaallisen perheen jäseniä, mutta haluaisi kuitenkin pitää yllä puheyhteyden kuopuksensa kanssa. Williamin halukkuudesta moiseen ei ole tietoa. Kuninkaallisia läheisten lähteiden mukaan voi olla epätodennäköistä, että veljekset pystyisivät enää koskaan korjaamaan välejään. 

Tulevassa kirjassa käsitellään lähteiden mukaan paljon sekä Harryn ja Williamin riitaista suhdetta, mutta myös Harryn äitinsä varhaisesta, traagisesta kuolemasta johtuvaa traumaa. 

Harry ja hänen vaimonsa Meghan ilmoittivat vuoden 2020 alussa vetäytyvänsä kuninkaallisista velvollisuuksistaan. He muuttivat maaliskuussa 2020 Pohjois-Amerikkaan ja asuvat nykyään Kalifornian Montecitossa lastensa Archien ja Lilibetin kanssa. 

Hovista poistumisen jälkeen Harry sekä Meghan ovat avautuneet useaan otteeseen kuninkaallisen elämänsä hankaluuksista. Joulukuussa 2022 Netflix julkaisi kuusiosaisen dokumenttisarjan Harry & Meghan, jossa Harry muun muassa kertoi, että William olisi huutanut hänelle pää punaisena Sandringhamin "kriisikokouksessa" sen jälkeen, kun Harry ja Meghan olivat ilmoittaneet julkisesti Instagram-tilillään aikovansa vetäytyä kuninkaallisesta elämästään. 

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja