Kohuherttuatar Fergie tutustui prinsessa Dianaan jo lapsuudessa – oikoo nyt ilkeitä väitteitä kaksikon ystävyyssuhteesta

1:27
Prinsessa Diana olisi täyttänyt tänä vuonna 60 vuotta - tältä näyttää pienen lähipiirin läsnä ollessa paljastettu patsas

Yorkin herttuatar Sarah Ferguson puhuu People-lehden kansijutussa väleistään prinsessa Dianaan.

Kuningatar Elisabetin toiseksi vanhimman pojan prinssi Andrew’n ex-vaimo Sarah Ferguson kertoo tuoreessa People-lehden kansihaastattelussa kärsineensä siitä, kuinka juorulehdistö on kirjoitellut hänestä. 

Kaikki alkoi vuonna 1985, kun "Fergie" oli 26-vuotias. Yorkin herttuatar kertoo lehdessä, että häntä satutti erityisesti hänen painoonsa liittyvä uutisointi. Fergusonia kutsuttiin lehdissä pilkkanimellä "Duchess of Pork".

– Traumat siitä aiheuttivat minulle pahoja mielenterveysongelmia, Ferguson sanoo.

– On vaatinut paljon työtä päästä yli niistä. Uskoin jokaisen sanan, joka minusta oli lehtien sivuilla.

Fergusonia harmitti myös se, että häntä vertailtiin jatkuvasti hänen hyvään ystäväänsä prinsessa Dianaan, joka oli samaan aikaan lehdistön suuri suosikki.

– 80-luvulla oli kaunis Diana ja lihava ja ankea Fergie. Meistä tehtiin pyhimys ja pahis, Ferguson muistelee sitä, kuinka ystävysten välille luotiin vastakkainasettelua.

Daily Mailin mukaan Fergie harmittelee haastattelussa sitä, kuinka jo lapsuudesta saakka toisensa tunteneiden naisten välille yritettiin luoda kiilaa vastakkainasettelulla ja ilkeillä spekulaatioilla.

– Kaikki tahtoivat sitä, koska olimme vahvoja yhdessä. Ihmiset tahtoivat rikkoa jotain niin vahvaa, hän sanoo, mutta kiistää sen, että kaksikon välit olisivat rakoilleet.

– Tärkeintä oli pysyä yhdessä vahvoina, ja sen me teimme, mitä tahansa kukaan kirjoitti.

Fergie luonnehtii, että he olivat Dianan kanssa parhaat ystävykset ja kehuu oppineensa Dianalta paljon siitä, kuinka esiintyä julkisuudessa.

Hän kertoo, että Dianan jumaloi hänen lapsiaan prinsessa Beatricea ja prinsessa Eugenieta, kuten myös omia poikiaan prinssi Williamia ja prinssi Harry. Fergie uskoo, että Diana olisi ylpeä pojistaan, heidän vaimoistaan ja ennen kaikkea lapsenlapsistaan.

Town & Country -lehti julkaisi muutama vuosi sitten mittavan artikkelin Dianan ja Fergien ystävyydestä. Lehden mukaan kaksikon äidit olivat koulukavereita ja kaukaista sukua olevat tytöt tunsivat toisensa jo ennen kuin avioituivat prinssien kanssa. Läheisempi ystävyys alkoi kuitenkin vasta vuonna 1980 yhteisen ystäväpiirin kautta ja naiset lounastivat yhdessä viikoittain.

Sarah sai kutsun myös Dianan ja prinssi Charlesin häihin ja kuunteli ystäväänsä häiden jälkeen, kun tämä totutteli kuninkaalliseen elämään.

– Hän oli kaksi vuotta minua nuorempi, ja tuin ja suojelin häntä kuin pikkusiskoani, Ferguson on kuvaillut omaelämäkerrassaan, joka ilmestyi vuonna 1996.

Juuri Diana pyysi kuningatar Elisabetilta kutsua Sarahille Windsorin linnaan Ascotin laukkakisojen aikaan vuonna 1985, ja Sarah löysi itsensä istumasta illallispöydästä tulevan aviomiehensä vierestä ja romanssi sai alkunsa.

Yhteys katkesi yllättäen

Myöhemmin roolit kääntyivätkin niin päin, että Diana opasti kälyään kuninkaalliseen elämään. Fergie oli ensimmäinen kuninkaallisesta perheestä, jolle järjestettiin polttarit. Tuolloin hän, Diana ja muita ystäviä pukeutui poliiseiksi ja onnistuivat aiheuttamaan välikohtauksen Buckinghamin palatsin edustalla. Juuri Sarahin sanotaankin tuoneen esiin Dianan hauskaa ja pirskahtelevaa puolta – mitä ei aina katsottu hyvällä hovissa.

Molempia naisia yhdisti kuitenkin myös se, että he tunsivat itsensä epävarmoiksi hovissa. Tämän on kerrottu johtaneen myös riitoihin. Siinä missä Fergie on sanonut kokeneensa jääneensä Dianan varjoon, koki Diana samoin, sillä hän ei pärjännyt samalla lailla rämäpäisten urheiluharrastusten parissa, jotka miellyttivät muun muassa myös prinssi Philipiä.

– Hän sai minut näyttämään tympeältä, sanoi Diana, jonka mukaan myös prinssi Charles olisi joskus ilmaissut toivovansa, että Diana olisi enemmän kälynsä kaltainen.

Diana ja Sarah muuttivat molemmat erilleen miestensä kanssa vuonna 1992, jota kuningatar Elisabet luonnehti kuuluisasti termillä annus horribillis. Naiset kuitenkin tapasivat toisiaan säännöllisesti ja lomailivat yhdessä Etelä-Ranskassa lapsineen.

Town & Countryn mukaan Diana lakkasi puhumasta Fergielle vuonna 1996, jolloin molempien avioerot astuivat voimaan. Fergie epäili Dianan suuttuneen hänen omaelämäkerrastaan. Yhteys kaksikon välillä ei palautunut täysin ennalleen ennen Dianan traagista kuolemaa elokuussa 1997.

– Yritin, kirjoitin kirjeitä ja tähtäsin siihen, että mitä hyvänsä oli tapahtunut, se pitää selvittää. Itse asiassa päivä ennen kuolemaansa hän soitti minulle ja sanoi: "Missä punapää on? Haluan jutella hänelle".

Lue myös:

    Videot

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja